Nazad

TOP 10 igrača koji bi mogli da obeleže poslednji dan prelaznog roka

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Petak 31.08.2012 - 13:03

Da li će konačno Kaka, Hulk, Ljorente i kompanija promeniti klub, odgovor će dati poslednji sati fudbalske pijace

 Još desetak sati je ostalo do zatvaranja fudbalske pijace u Evropi. Mnogi su već pazarili ono što su hteli, ali potrebe za pojačanjima nikada ne jenjavaju. Zato možemo da očekujemo uzbudljive transfere poslednjeg dana prelaznog roka. Italija, Engleska, španija i Nemačka će po običaju biti najaktivnije, a videćemo da li će se večeras konačno okončati i neke od transfer saga koje traju celo leto. Pogledajte kojih bi to deset transfera moglo da obeleži zatvaranje fudbalske pijace.

 
KAKA (Real Madrid)
Cena: 25 miliona
Zainteresovani klubovi: Milan, LA Galaksi, Galatasaraj, Mančester J.
 
Nekada najbolji igrač sveta želi da napusti klub u kojem mu se karijera strmoglavila. Pre dve godine, Real ga je platio Milanu 68 miliona, a sada Milan želi da ga dobije natrag za siću. Rosoneri žele ili pozajmicu, ili transfer, ali da plate tek 12 miliona evra. Real to ne prihvata. Galatasaraj i LA Galaksi bi rado platili 25 miliona, ali Kaka hoće samo u Milan! Čak je pristao na smanjenje plate sa devet na pet million evra po sezoni. Hoće li Real popustiti do večeras…
 
HULK (Port)
Cena: 60 miliona
Zainteresovani klubovi: Zenit, Anži, Čelsi
 
Da li će brazilski razbijač konačno napustiti Porto, znaćemo večeras! Već mesecima traje potera Čelsija i Zenita za Hulkom. Porto ne popušta i traži neverovatnih 60 miliona. Mada, prema poslednjim informacijama Zenit je spreman da istrese na sto 50 miliona! Ta suma bi definitivno naterala čelnike Porta da razmisle. Čelsi ne može toliko da plati, ali igrač ima želju da pređe kod njih. Iz prikrajka vreba i Anži.
 
 
 
FERNANDO LJORENTE (Atletik Bilbao)
Cena: 30 miliona evra
Zainteresovani klubovi: Arsenal i Totenhem
 
Činilo se da će Ljorente završiti u Juventusu, ali Stara dama nije htela da plati 30 miliona evra. Ljorente je ušao u sukob sa čelnicima, Atletika, trenerom Bijelsom i navijačima. Trenutno je van ekipe i čeka transfer. U poslednje vreme u prvi plan je iskočio Arsenal, koji traži zamenu za Van Persija. Tu je i Totenhem koji želi da u Ljorentea uloži novac zarađen od Modrića.
 
JAN M’VILA (Ren)
Cena: 19 miliona
Zainteresovani klubovi: Totenhem, Njukasl, Everton
 
Francuski vezista je i prošlog leta bio na ivici odlaska u Premijer ligu, odnosno Arsenal. Sada Tobžije nisu više zainteresovane, ali jesu Totenhem, Njukasl i Everton. Navodno je Totenhem već poslao Renu ponudu vrednu 15 miliona, ali Francuzi žele četiri miliona. Everton je takođe spreman da plati sličnu cifru zarađenu prodajom Rodvela u Siti. Njukasl čeka šta će biti sa Kabajom, pa da krene po M’Vilu.
 
ALESANDRO DEL PJERO (Juventus)
Cena: slobodan igrač
Zainteresovani klubovi: Sion, Seltik, Sidnej, Montreal
 
Još se drži italijanski velemajstor! U Juventusu ga više nisu želeli, ali zato ga hoće u Škotskoj, Švajcarskoj, Americi, Australiji… Sa finansijske strane ponude Sidneja i Montreala su najprimamljivije, ali legendarni Pinturikio još želi da igra u Evropi. Još je ostalo baruta u magičnoj desnici. Tu šansu vidi Seltik koji će igrati Ligu šampiona. Želi ga i Sion koji je već doveo Gatuza. Sve je na Aleksu.
 
MAJKL ESIJEN (Čelsi)
Cena: 15 miliona evra
Zainteresovani klubovi: Arsenal i Fenerbahče
 
Preko noći je i Esijen upao u centar transfer kuinje. Izgleda da Di Mateo ne računa na njega i da želi da ga se reši. Problem je što Esijen ima visok ugovor koji malo ko može da plati, Ali, zainetersovanih ima. Arsenal bi hteo da ga uzme na pozajmicu. Esijen bi tamo zamenio Songa. Sa druge strane, Fenerbahče je spreman da plati 15 miliona evra, što je za Čelsi primamljivija opcija, ali ne i za igrača.
 
 
 
MARUAN ŠAMAK (Arsenal)
Cena: 5 miliona evra
Zainteresovani klubovi: Bešiktaš, Svonsi, Malaga, Fiorentina
 
Na zaboravljenog Marokanca iz Arsenala, u Evropi očigledno nisu zaboravili. Želi ga Fiorentina koja je izvisila za Berbatova i Bentdnera. Želi ga i Malaga kao pojačanje za Ligu šampiona. Hoće ga i Svonsi, računajući da se Šamaku ostaje u Premijer ligi. Sjajne finansijske uslove mu nudi Bešiktaš. Jedno je sigurno: neće ostati u Arsenalu.
 
ANDRE ŠIRLE (Bajer Leverkuzen)
Cena: 25 miliona evra
Zainteresovani klubovi: Čelsi i Inter
 
Širle je velika želja trenera Roberta Di Matea. Bajer Leverkuzen je već odbio ponudu tešku 18 miliona evra. Ali, Plavci se spremaju da ubace još novca u igru i opet otvore pregovore sa Farmaceutima. konkurenciju imaju u Interu koji takođe već duže vreme želi Širlea i neće se povući tako lako.
 
NANI (Mančester J.)
Cena: 30 miliona evra
Zainteresovani klubovi: Zenit i Totenhem
 
Portugalac je izgleda otpisan kod Aleksa Fergusona. Škot je izgubio strpljenje sa Nanijem i želi da ga se reši kako bi povratio makar deo sredstava uloženih u Kagavu i Van Persija. Zenit je već poslao ponudu tešku 25 miliona evra, ali Naniju se ne ide u Rusiju. I Totenhem bi razmotrio njegovu kupovinu, ali po daleko manjoj ceni od traženih 30 miliona.
 
LASANA DIJARA (Real Madrid)
Cena: 5 miliona evra
Zainteresovani klubovi: Inter i Galatasaraj
 
Još jedan fudbaler koji je ispao sa radara u poslednje vreme. Murinjo mu je rekao da ne računa na njega i da moće da traži novi klub. Ali, Dijara ima još jednu godinu ugovora sa Kraljevićima i platu od 4,5 miliona evra po sezoni. Zainteersovanih za Francuza ima, ali niko ne želi da mu ponudi iste finansijske uslove. Inter i Galatasaraj možda ubede Dijaru da smanji apetitie i da im se pridruži. Milan je odustao posle kupovine De Jonga.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: