Nazad

TORONTO: Đoković rutinski

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 09.08.2012 - 15:55

Srpski teniser pobedio Bernarda Tomića u drugom kolu Rodžers kupa u Torontu, 6:2, 6:3. Amerikanac Kveri naredni rival.

  Siguran start najboljeg srpskog tenisera i svetskog broja dva na Rodžers kupu u Torontu. Novak Đoković je odbranu titule počeo rutinskim trijumfom protiv Australijanca Bernarda Tomića u dva seta (6:2, 6:3). U trećoj rundi Đoković igra protiv Sema Kvera (SAD), koji je eliminisao Keija Nišikorija.

Malo nadmudrivanja je viđeno u prvom gemu meča, čak je Tomić stigao do brejk lopte, ali je Đoković servisom rešio problem i poveo 1:0. U narednom gemu naš teniser nije iskoristio tri šanse za brejk, slično je bilo i u nastavku, u drugom i trećem gemu, ređale su se brejk šanse ali su oba tenisera uspela da sačuvaju svoj servis.

Pravi brejk je viđen tek u šestom gemu, Novak je iskoristio a prvu od dve brejk lopte. Od tog trenutka Srbin je diktirao tempo u prvom setu, 6:2.

Sličan tok imao je i drugi gem, Tomić je pružao snažan otpor. Sve do 5:3 kada je Đoković dodao gas pa je do konačnog tijumfa stigao bez izgubljenog poena. 


Đoković je svestan da nije blistao na startu meča protiv Tomića.

"Svi koji su stigli iz Londona ovde su se suočili sa istim stvarima, to je normalno. Ipak, ako imamo u vidu okolnosti, mislim da sam igrao dobro. Čim sa ušao u ritam sve je bilo lakše", izjavio je prvi nosilac i branilac trofeja.

"Beton je moja omiljena podloga, lakše mi je da se priviknem. Bio sam strpljiv kad je trebalo i servis me je služio. To je ohrabrenje", 
rekao je posle trijumfa Đoković.

Naredni rival na putu odbrane titule Đokoviću je Sem Kveri. Biće to četvrti duel ovih rivala, naš teniser je bio uspešniji u prethodna tri meča. Kveri (24) je 35. na ATP listi.

Srbin i Amerikanac će večeras odmeriti snage, njihov meč je treći na programu, trebalo bi da počne posle 21 čas po srpskom vremenu.

Pre Đokovića na teren će Janko Tipsarević, on od 17 časova igra protiv Hrvata Marina Čilića. Ukoliko pobedi, Janko će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Šardi - Granoljers, dok bi Novaka čekao pobednik okršaja Has - Štepanek. 

Za razliku od Đokovića i Tipsarevića koji su se relativno lako navikli na novu podlogu, to nije pošlo za rukom Huanu Martinu del Potru, trećeplasiranom sa Olimpijskih igara u Londonu. Argentinac je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom ga savladao Čeh Radek Štepanek, 6:4, 7:6(5).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: