Nazad

Totenhem nudi 60 miliona za Bejla, problem je njegova plata

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Utorak 16.07.2019 - 13:12

Velški fudbaler Geret Bejl mogao bi da se vrati u Totenhem iz Real Madrida za 60 miliona evra, prenosi list Marka.

Real bi mogao da
Kako se navodi, čelnici vicešampiona Evrope usmeno su obavestili kolege iz Reala o namerama da ostvare transfer i vrate Bejla u Totenhem posle šest godina.
 
Međutim, ključni faktor je Bejlova plata od 17 miliona evra godišnje, jer je Totenhem spreman da mu da tek polovinu te sume.
 
Real bi mogao da "pomogne" Spursima ukoliko okonča Bejlov ugovor i na taj mu način isplati polovinu novca koji mu sleduje u naredne tri sezone, a što je oko 25 miliona evra.
 
Bejl je prešao u Madrid za tada rekordnih 100 miliona evra, osvojio sve što se moglo osvojiti, ali trener Zinedin Zidan više ne računa na njega ozbiljno i nalazi se na "izlaznim vratima".
 
Velšanin je trenutno najplaćeniji igrač u kraljevskom timu sa 17 miliona evra godišnje, što "pevci" ne mogu da isprate, ali se nadaju kompromisu sa Bejlom i nižim finansijskim uslovima.
 
Rok za transfer je 8. avgust, koliko traje prelazni rok u engleskoj Premijer ligi, a pored Totenhema i Real je spreman za se posao završi.
 
Real mora da prodaje igrače kako bi ispunio norme FIFA Finansijskog fer-pleja (FFP), potrebno mu je da zaradi od prodaje igrača najmanje 100 miliona evra manje od onoga što je potrošeno na kupovinu, koje su do sad koštale "kraljevski" klub 300 miliona.
 
Osim Bejla, na tržištu su Hames Rodriges za koga su zainteresovani Napoli i Atletiko Madrid, a Real traži oko 50 miliona evra, te napadač Marijano Dijas.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: