Nazad

TRANSFERI UŽIVO: Englezi spremaju bombe za ponoć, Žigić sada blizu Hetafea, zatvorena pijaca u Italiji i Nemačkoj

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Petak 31.08.2012 - 19:59

Pratite iz minuta u minut dešavanja poslednjeg dana prelaznog roka u Evropi

 19.33 - Prema informacijama iz Španije Majorka polako odustaje od Nikole Žigića, a u trku za srpskim napadačem iz Birmingema se uključio i Hetafe. Najbolji napadač Hetafea, Miku je na pragu prelaska u Svonsi koji će ga platiti nekoliko miliona evra. Predsednik Hetafea, Anhel Tores je spreman da novac automatski prosledu u kupovinu Žigića.

 
19.25 - Iz Portugalije stižu informacije da je Malaga završila sve oko dovođenja 30-godišnjeg američkog štopera Ogučija Onjevua iz Sportinga iz Lisabona. On je bio i na meti Levantea.
 
19.20 - Završeni su prelazni rokovi u Nemačkoj i Italiji. Sve oči su uprte u Englesku. Očekuje se da Totenhem finalizuje transfere Mutinja i Lorisa, kao i Siti dovođenja havija Garsije i Nastasića. Josi Benajun bira između povratka u jedan od bivših klubova: Liverpul ili Vest Hem. Klint Dempsi je takođe na meti Liverpula. Još se ne zna šta će biti sa Danijelom Stardižom. Može se očekivati i da Francuz iz Rena, Jan M'Vila pojača nekog od premijerligaša: Totenhem, Njukasl ili Everton. Do zatvaranja fudbalske pijace je ostalo nešto više od četiri sata.
 
19.06 - Ništa od dolaska Kake u Milan. Brazilac nije našao klub i ostaje u Real Madridu. Isto važi i za Rikarda Karvalja koji je odbio ponudu Kvins Park Rendžersa.
 
19.05 - Završen je prelazni rok u Italiji. Nema više kupovine, a mogu da prodaju do isteka prelaznog roka u ostalim ligama.
 
19.03 - Dok treneri i menadžeri širom Evrope kuju strategije i sastavlju ekipe, okušajte si i vi u ulozi menadžera. Proverite poznavanje domaćeg fudbala i srpske Superlige i na Mozzartovom Fantazi Fudbalu sastavite dobitni tim. Ukoliko budete imali pravi osećaj za kupovinu, ne ginu vam vredne nagrade.
 
19.01 - Hravtski napadač Ivan Klasnić je prema pisanju Marke doputovao u La Korunju gde bi trebalo da stavi paraf na ugovor sa novim članom Primere, Deportivom.
 
18.55 - Navijači Fiorentine su dobili poklon pošto je klub sa Artemio Frankija opet angažovao njihovog nekadašnjeg miljenika Luku Tonija. Veteran je pristao da odigra jednu sezonu u Violi za 400.000 evra.
 
18.33 - Totenhem i Liverpul će se do poslednjih minuta prelaznog roka boriti za kupovinu Klinta Dempsija iz Fulama. Amerikanac bi navodno više voleo da završi na Enfild Rodu.
 
18.19 - Izuzetno prometno je u Đenovi. Grifoni su prodali slovewnačkog vezistu Valteru Birsu u Torino i brazilskog napadača Ze Eduarda u Sijenu. A, pojačali su se peruanskim levonogoim bpombarderom iz Fiorentine Huanom Manuelom Vargasom.
 
18.12 - Španac Pablo Ernandez je i zvanično predstavljen u Svonsiju gde je došao kao zamena za Skota Sinklera, koji je prodat Mančester Sitiju. 
 
18:06 - Marko Borijelo je kao što smo sinoć i najavili, ponovo u Đenovi. Korpuletni napadač se vratio u klub sa Marasija i opet će nositi dres sa brojem 22. Došao je kao zamena za Alberta Đilardina, a imao je i ponudu Espanjola.
 
18.00 - Rajan Babel je samo par sati po raskidu ugovora sa Hofenhajmom potpisao jednogodišnji ugovor sa Ajaksom gde će pokušati da se vrati u nekadašnju formu. Tražili su ga i Kvins Park Rendžersi i Fiorentina, koja još nije našla napadača. "Ispalili" su ih Berbatov, Bendtner, Babel, Borijelo... Sada klub iz Firnce pokušava da angažuje Nikolu Pocija iz Sampdorije, a klub iz Đenove traži šest miliona evra.
 
17.53 - Posle dolaska Ibrahima Afelaja u Šalke, bilo je jasno da je Manuel Hurado izgubio poziciju u startnih 11. Španac nije želeo da greje klupu i prihvatio je ponudu zemljaka Unaija Emerija da se preselu i Spartak iz Moskve sa koji će igrati u Ligi šampiona.
 
17.37 - Seltik je navodno poslao Bragi ponudu za mladog reprezentativca Portugalije, Eldera Barbosu koji igra na poziciji krilnog napadača.
 
17.33 - Svi su danas preneli reči predsednika Sidneja Skota Barloua da je njegov klub doveo Alesandra Del Pjera, ali od toga nema ništa. Bar za sada. 
"Pričali smo sa Del Pjerom i dogovorili se da se naredne nedelje na]emo u Torinu i vidimo kakve su šanse da on pređe u Sidneju", ispravio se Barlou.
 
Del Pjero je jedno od 10 najzvučnijih imena kojima se spekuliše tokom poslednjeg dana prelaznog roka, ali niko od njih za sada nije pronašao novi klub.
 
 
 
17.24 - Mančester Siti je potvrdio dolazak Maikona iz Intera (na slici levo sa novim dresom) za tri miliona funti, kao i dolazak 34-godišnjeg golmana Ričarda Rajta koji stiže iz Prestona kao slobodan igrač. Ako se sećate to je onaj golman što je jedno vreme branio i za reprezentaciju Engleske. Dakle, Siti je realizovao četiri od pet želejnih transfera. Ostalo je još da potvrdi dolazak Matije Nastasića.
 
17.21 - Hofenhajm je iz Volfsburga na jednogodišnju pozajmicu doveo defanzivca Patrika Ohsa.
 
17.02: Red Bul Salcburg angažovao Vorsaha (Hohenhajm), Manea (Mec) i Rodnija (Kajzerslautern)
 
16.52 - Sa Ostrva stižu informacije da Liverpul hoće Klasa Jana Huntelara. Ipak, za nevericu je da će Šalke prodati bez obzira na visinu ponude jer će doći u situaciju da ostane bez prvog napadača, a vremena je prmelo da mu nađe zamenu.
 
16.47 - Rafa Van Der Vart će u Hamburgu nositi svoj "stari broj" - 23. 
 
16.41 - Konačno! Dimitar Berbatov je novi igrač Fulama. Sada je i definitivno a tu je i foto dokaz, inače bi malo ko poverovao sto odsto u ovu vestu. Ne zbog izbora Bugarina. Već zbog onog što je uradio u prethodna dva dana. Prvo je prevario Fiorentinu, potom izigrao i Juventus, da bi se na kraju skrasio u Fulamu.
 
16.37 - Jedna vest i sa domaće pijace. Aleksandar Katai će i ovu sezonu provesti u Vojvodini kao pozajmljen igrač Olimpijakosa. Istovremeno, Antvi Jao je poslat na šestomesečnu pozajmicu u Bežaniju.
 
16.21 - Milan želi levog beka Đenove, Luku Antonelija. Zanimljivo, dosadašanji levi bek im je bio Luka Antonini. Rosoneri sau spremni da Đenovi ponude novac i Đamela Mesbu za Antonelija. Pijaca u Italiji se završava u 19.00 časova.
 
15.53 - Nova bomba Mančester Sitija! Građani su završili posao oko dovođenja španskog veziste iz Benfike, Havija Garsije. Roberto Manćini je odlučio da ispoštuje zahtev Benfike i plati punu otkupnu cenu od 30 miliona evra! On je drugi igrač kojeg je Siti danas kupio. Prethodno je doveden Skot Sinkler.
 
15.43 - Fulam je na dobrom putu da angažuje Mišela Bastosa iz Liona. Transfer je težak 9 miliona evra, a Barzilac je zbog toga odbio ponudu Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
15.21 - Majorka je dovela pojačanje iz Engleske, ali nije u pitanju Nikola Žigić (bar za sada). Novi član kluba sa Baleara je doskorašnje krilo Totenhema, Đovani Dos Santos. Očekuje se da mu se pridruži i Žigić.
 
15.18 - Izgleda da Totenhem nije završio sa kupovinom. Prema najnovijim informacijama Pevci žele da do kraja prelaznog roka dovedu i špansku gol mašinu Fernanda Ljorentea koji je najavljen kao jedna od zvezda prelaznog roka. Ostrvski mediji spekulišu da će za to biti dovoljno samo 15 miliona evra. Navodno Atletik mora da proda Ljorentea ispod cene jer ovaj ne želi da produži ugovor i preti da će narednog leta otići bez obeštećenja...
 
15.05 - Ono što je juče dogovoreno, danas je i ostvareno: Ibrahim Afelaj je novi član Šalkea. 
 
14.56 - Kvins Park Rendžersi dobijaju još jedno veliko pojačanje. Iz Marseja stiže Stefan M'Bia. Ostalo je još samo da prođe lekarske preglede.
 
14.54 - Totenhem je dugo čekao i na kraju lansirao bombu poslednjeg dana prelaznog roka: na Vajt Hart Lejn stižu Žoao Mutinjo iz Porta i Ugo Loris iz Liona u transferu teškom 40 miliona evra! Viljaš Boaš je tako dobio dva pojačanja za kojima je tragao celog leta. Novac potrošen na Mutinja i Lorisa je došao prodajom Modrića i Van der Varta. Pre njih, londonski klub je u prelaznom roku angažovao i Sigurdsona, Fertongena i Dembelea. Očekuje da je Totenhem ovom kupovinom završio prelazni rok. Transfer Mutinja je klupski rekord Totenhema!
 
14.44 - Arsenal je na godinu dana pozajmio Parka Ču Jonga španskoj Selti.
 
 
 
14.34 - Mančester Siti je doveo prvo od četiri najvljena pojačanja za danas. Skot Sinkler iz Svonsija je parafirao sa Građanima.
 
14.15 - Levi spoljni Totenhema Deni Rouz je prešao na jednogodišnju pozajmicu u Sanderlend.
 
13.52 - Nekadašnja nada Mančester Junajteda, Kiran Ričardson je napustio Sanderlend i potpisao za Fulam.
 
13.47 - Inter je u potrazi za klasičnim cenatrforom koji bi bio alternativa Dijegu Militu. U opticaju su imena Serđa Flokarija iz Lacija i Abela Ernandeza iz Palerma.
 
13.43 - Čelnici Volfsburga su doputovali u Italiju na pregovore sa Juventusom. Meta im je italijanski napadač Fabio Kvaljarela.
 
13.41 - Ono što je sinoć najavljeno i što ste mogli da počitate na Mozzartsportu, danas je dobilo potrvdu: Alberto Đilardino je i zvanično postao novi fudbaler Bolonje. Očekuje se da Đenova vrlo brzo postigne i konačan dogovor sa Marko Borijelom koji bi zamenio Đilu. Probleme pravi Espanjol koji takođe hoće Borijela.
 
13.38 - Ozvaničen je i najzvučniji transfer ovoga leta u Srbiji. Crvena zvezda je promovisala Nenada Milijaša.
 
13.26 - Iz Francuske i Holandije stižu informacije da je PSŽ na pragu još jednog velikog pojačanja. Desni bek Ajaksa Gregori Van der Vil je na putu za Pariz.
 
12.56 – Nikola Žigić je ni na nebu, ni na zemlji. Majorka ga čeka, ali Birmingem pravi probleme oko papira. Pored Majorke, žele ga i Selta i Malaga. Ipak, teško je poverovati da će ostati u Birmingemu.
 
12.46 – Rafa Van der Vart se posle četiri godine vratio u nemački Hamburg. Nemci su Totenhemu platili 13 miliona evra.
 
12.23 – Posle godinu dana levonogi škotski bombarder Čarli Adam je napustio Liverpul i prešao u Stouk za nezvaničnih četiri miliona funti.
 
12.20 – Malaga je dobila dva sjajna pojačanja za sezonu u kojoj je očekuje i igranje u Ligi Šampiona. Novi članovi kluba iz Andaluzije su Havijer Saviola i Roke Santa Kruz.
 
11.59 – Francuski vezista Gael Kakuta bi narednu sezonu mogao da provede u holandskom Viteseu kao pozajmljen igrač Čelsija. Istovremeno, špic Vitesea Vilfred Boni je na meti Aston Vile, koja želi da pokvari posao Fulamu za Klinta Dempsija.
 
11.14 – Spekuliše se da je Danijel Staridž blizu selidbe u Liveroul, jer ga je Eden Azar potpuno izbacio iz Čelsijevog tima, a tu je i Marko Marin. Liverpul želi i Klinta Dempsija iz Fulama.
 
10.45 – Čelsi se odrekao Azara! Ali, ne Edena koja blista po dolasku iz Lila, već njegovog mlađeg brata, Torkana koji je pozajmljen belgijskom Zulte Varegemu.
 
10.32 – Buran dan se očekuje u Mančester Sitiju. Trebalo bi da se potvrde transferi Maikona, Sinklera i Nasastića, a Manćini želi i španskog zadnjeg veznog Havija Garsiju iz Benfike.
 
10.11 – I definitvno: Endi Kerol je na jednogodišnjoj pozajmici u Vest Hemu što je sinoć i najavljeno.
 
9.48 – Stiže i vest iz Engleske. Aston Vila i Vest Hem žele Josija Benajuna kojem je istekla pozajmica u Arsenalu, a u Čelsiju ne računaju na njega. najrelanije izgleda da se Izarelac vrati u Vest Hem u kojem se i proslavio.
 
09.30 – Poslednji dan prelaznog roka je otvorila promocija Niklasa Bendtnera u Juventusu. Danac je došao na pozajmicu iz Arsenala.
 
Još nekoliko sati i tačka sa kupovinom i prodajom! Danas se završava prelazni rok u Evropi i biće stavljena tačka na sve spekulacije i šeme koje su se dešavale ovoga leta. Stop transferima ne zavisi jedino za igrače koji su slobodni agenti i koji nisu ugovorom vezani za neki drugi klub. Očekuje se da najaktivnije bude u Engleskoj i Italiji gde se po tradiciji poslednjeg dana prelaznog roka obavi mnogo transfera poznatih fudbalera.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: