Nazad

Tresla se gora, rodio se miš...

Izvor: Sportske - Svetski sport - Subota 01.09.2012 - 11:22

Poslednji dan prelaznog roka u Evropi nije doneo većih i značajnijih prelazaka. Opšti utisak je da nije ispunio očekivanja i standarde postavljene minulih godina.

 Sumirajući kompletne utiske koje je ostavio poslednji dan prelaznog roka, sa navijačke strane mora se reći da je završnica letnje pijace razočarala.

 
Uobičajenih eksplozija u poslednjim momentima pred zatvaranje nije bilo, priče i transferi koji su najavljivani čitavog leta nisu se realizovali.
 
Tu se pre svega misli na Fernanda Ljorentea koji je, i pored glasnih najava da će pojačati Juventus, pa Totenhem, ipak ostao u Bilbaou.
 
Takođe, nadali su se ljubitelji ostrvskog fudbala da bi u smiraj dana mogli da vide transfer Edisona Kavanija koga su engleski mediji tokom jučerašnjeg dana selili u Mančester Siti, ali i Arsenal.
 
Ipak, filmski producent Aurelio De Laurentis priredio je nesvakidašnji potez vredan Holivuda. Juče je održao konferenciju za štampu koju je započeo rečima:
 
"Izgubili smo bitku za Kavanija. Edison ide u Mančester Siti, avion je spreman.", rekao je gazda Napolija, na šta se nadovezao sam napadač.
 
"Kakav avion, ostajem u Napoliju. Ovo je moj klub, moj grad, ne mrdam odavde.", rekao je on visoko podigavši dres na kome je pisalo 2017, aludirajući na novi petogodišnji ugovor koji je Urugvajac potpisao sa svojim klubom.
 
Italijanski prelazni rok obeležio je Niklas Bendtner, novi fudbaler Juventusa, ali i Nastasić i Savić, naši momci koji su zamenili mesta i dresove Fiorentine i Mančester Sitija.
 
Smiraj prelaznog roka doneo je jednu, nazovi, bombu. Majkl Esijen je otišao u Real Madrid na pozajmicu, ponovo će sarađivati sa Žoze Murinjom.
 
Govoreći o Čelsiju, vredi pomenuti i to da je Brazilac Hulk, toliko najavljivan kao novi fudbaler "Plavaca" ostao u Portu.
 
Odbili su Portugalci ponudu od 50 miliona koju je u večernjim časovima poslao ruski Zenit, rasplet gotovo identičan prošlom letu...
 
Kada se crta podvuče, može se reći da je bilo dosta aktivnosti, malo onih pravih.
 
U svakom slučaju, hvala vam što ste pratili poslednji dan prelaznog roka uživo na stranama Sportske.net, zabeležene promene tokom poslednja četiri sata pijace možete ispratiti u donjem delu teksta.
 
 
 
01:10 - Everton je potpisao ugovor sa mladim i talentovanim Kenedijem, fudbalerom Kilmanroka. Znajući da Dejvid Mojes ume da prepozna dijamant i u njegovoj nebrušenoj formi, u budućnosti treba očekivati dosta toga od ovog  17-godišnjaka.
 
01:05 - Blekburn je od danas jači za portugalski duo, Nuno Enrike i Diogo Rosado, stigli su na "Ivud Park".
 
00:40 - Stouk pretekao Everton i Fulam. U poslednjim trenucima prelaznog roka "Potersi" doveli Nzonzija, dojučerašnjeg igrača Blekburna.
 
00:20 - Dolazak Esijena otvorio prostor za odlazak Lasa Dijare koji se sa "Santjago Bernabeua" seli u Anži, tvrde španski mediji.
 
00:15 - Esijen na pozajmici u Real Madridu. Opširnije...
 
00:10 Benajun na pozajmici u Vest Hemu. Opširnije...
 
00:00 - Prelazni rok je zvanično završen. Klubovi su okončali svoja poslovanja, u narednim satima treba očekivati dodatne informacije o transferima realizovanim u poslednjim trenicuma. Vredi pomenuti to i da slobodni agenti, igrači bez kluba, imaju još šest dana da pronađu angažman, kao i da rusko tržište radi do 06. septembra.
 
23:59 - Bokanegra se u minut do dvanaest priključio Kaluđeroviću u Santanderu, takođe na pozajmicu.
 
23:53 - Nemirni dečko engleskog fudbala Džoi Barton ipak u Marseju, dok se u supoertnom smeru poreselio Mbija. Opširnije...
 
23:50 - Svi bi u Fulam? Kako prenose britanski mediji fudbaler Totenhema Hadlston, kao i Vilson Palasios, fudbaler Stouka, nalaze se na korak od Fulama. Berbi se na "Krejven Kotidžu" pridružio i Deđagah, fudbaler Volfsburga koji u Englesku stiže u poslednjim trenicuma.
 
23:34 - Dok čekamo da se Žigić preseli u Španiju, njegov prijatelj Zvezdaš, Andrija Kaluđerović, već je potpisao za Rasing Sandander. Opširnije...
 
 
 
23:26 - Aston Vila je obezbedila transfer Kristijana Bentekea za sumu od 7 miliona funti.
 
23:25 - Andre Viljaš-Boaš radi punom parom, na "Lejn" definitivno sitgao i sjajni francuski golman Ugo Loris. Opširnije...
 
23:12 - Klint Dempsi je i definitivno novi igrač Totenhema. "Sparsi" su boljom ponudom Amerikanca ispred nosa preoteli Liverpulu. Opširnije...
 
23:07 - Napadač Getafea Miku prešao u Seltik, dok je Benajun na kraju završio u Vest Hemu
 
22:52 - Prema pisanju španskih medija, Kaka i Karvaljo ostaju u Real Madridu. Opširnije...
 
22:40 - Engleski mediji nagoveštavaju preokret u slučaju Klint Dempsi.  Iako se čitavog leta spekulisalo da će Amerikanac stići na Enfild, napadač Fulama je večeras, navodno, stigao u prostorije totenhema sa kojim će u smiraj prelaznog roka potpisati višegodišnji ugovor.
 
22:24 - Španska Marka tvrdi da Real Madrid u ovim trenucima pregovara sa Čelsijem oko dovođenja Mikaela Esijena na pozajmicu. Opširnije...
 
 
 
22:17 - Mladi Matija Nastasić bez velike pompe stigao u Mančester. Građani su dobili sjajnog fudbalera, sigurni smo da će uspeti da popravi utisak koji je Savić ostavio na "Itihadu". govoreći o crnogorskom fudbaleru, on je uopravo u transferu Nastasića otišao u suprotnom smeru, već je stigao u Firencu gde će se pridružiti "balkanskoj koliniji", Jovetiću, Ljajiću, Tomoviću.
 
22:07 - Defanzivac Sitija Bojata otišao na pozajmicu u holandski Tvente.
 
22:00 - Podsećamo vas da je prelazni rok završen za klubove u Italiji, najzanimljivije detalje sa poslednjeg dana pijace na Apeninima pročitajte - OVDE
 
 
 
21:43 - Real Madrid razmišlja o prodaji Lasane Dijare pred sam kraj prelaznog roka, piše španska Marka.
 
21:27 - Van Der Vart se vratio "kući", presrećan zbog povratka u Hamburg. Opširnije...
 
21:25 - Roke Santa Kruz naredne godine igraće u Malagi. Nakon godine u Betisu, ovaj zaboravljeni "Građanin" na novoj jednogodišnjoj pozajmici. Opširnije...
 
21:02 - Bivši golman Liona Ugo Loris uspešno prošao medicinske testove u Totenhemu.
 
20:54 - Prema pisanju britanskih medija Jusi Benajun bi mogao da završi u Liverpulu ili Vest Hemu.
 
20:50 - Po završetku prelaznog roka u Italiji potvrđeno da se Toni vratio u Fiorentinu. Opširnije...
 
20:34 - Park Ču-Jong predstavljen kao novi igrač španske Selte.
 
20:16 - Lepe vesti za navijače Barse. Fontas ostao u katalonskom klubu pošto su propali pregovori sa Saragosom i Malagom.
 
20:13 - Totenhem ulaže poslednje napore kako bi doveo napadača Bilbaoa Fernanda Ljorentea. Opširnije...
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: