Nazad

Trijumf Bardala u Visli

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 10.01.2013 - 15:38

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Anders Bardal došao je do prve pobede ove sezone, pošto je slavio na takmičenju održanom u poljskoj Visli.

Trijumf Bardala u Visli

Norvežanin je do petog trijumfa u karijeri došao ukupnim skorom od 252,2 boda i skokovima od 131 i 126,5 metara.

Drugo mesto, sa više od 12 bodova zaostatka, zauzeo je Rihard Frajtag iz Nemačke, dok je treći bio još jedan Norvežanin Rune Velta.

12. individualno takmičenje sezone obeležila je dominacija Bardala, ali i odsustvo pobednika turneje „Četiri skakaonice“ i vodećeg u generalnom plasmanu Gregora Šlirencauera. Mladi Austrijanac je u Visli trebalo da ima prvu priliku da izjednači rekord legendarnog Matija Nikenena po broju pobeda u Svetskom kupu, ali ju je propustio zbog bolesti. U njegovom odsustvu Austrijanci su potpuno podbacili, što je najbolje iskoristio sjajni Norvežanin.

Bardal je bio ubedljiv već posle prve runde, koju je završio ispred Velte i Frajtaga, dok su u nastavku njih dvojica zamenili pozicije, a delilo ih je nešto više od jednog boda. Iza najbolje trojice našao se Slovenac Robert Kranjec, kojem je to bio najbolji rezultat ove sezone, a sledili su ga Simon Aman iz Švajcarske i dvojica domaćih skakača Pjotr Žila i Kamil Štoh, koji je podelio sedmo mesto sa Dimitrijem Vasiljevim iz Rusije. Prvu desetoricu kompletirali su Norvežani Anders Fanemel i Tom Hilde.

Uprkos tome što je propustio skokove u Visli, Šlirencauer je zadržao ubedljivu prednost u generalnom plasmanu i sada ima 808 bodova, a prati ga Bardal sa 575.

Svetski kup se nastavlja već u subotu, a domaćin narednih skokova biće Zakopane.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: