Nazad

Tur bez Endija Šleka

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 13.06.2012 - 15:56

Alberto Kontador suspendovan zbog dopinga, a Endi Šlek povredio kičmu. Sada su favoriti Bredli Vigins, Kadel Evans i Frank Šlek.

Ovogodišnji, 99. po redu Tur D'Frans, proći će bez dvojice biciklista koji su obeležili izdanje 2010. godine.

Alberto Kontador (29) i Endi Šlek (27) vodili su pre dve godine bitku i kroz Aple, i kroz Provansu i kroz Pirineje i kroz Bretanju, sve dok Šleku nije spao lanac na jednom usponu, što je Kontador iskoristio i na kraju uzeo titulu.

U međuvremenu, ispostavilo se da je Španac Kontador bio dopingovan i on je pod suspenzijom do avgusta, a u sredu stigla je potvrda da će i Luksemburžanin Šlek propustiti predstojeći Tur zbog povrede kičme, koju je doživeo prilikom jedne od pripremnih trka za najveći biciklistički događaj godine.

Ovakav epilog u prvog favorita Tura promovisao je Britanca Bredlija Viginsa (32), a moguće je da će se Šlek i Kontador sledeći put sresti na španskoj Uelti u avgustu, jer će do tada "ukinutom" šampionu Tura iz 2011. godine isteći suspenzija.

Šleku je naknadno 2010. godine dodeljena titula, a prošle sezone ona je otišla u ruke Kadela Evansa (35) iz Australije. Šlek je bio drugi, ispred rođenog brata Franka (32).
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: