Nazad

U Brazilu karte za oružje

Izvor: B92 - Svetski sport - Ponedeljak 16.04.2012 - 16:23

Pred početak SP u fudbalu 2014. Svetska kuća fudbala u saradnji sa vladom Brazila planira da ponudi nesvakidašnji koncept, razmene oružja za karte za utakmice najjačih svetskih selekcija.

Organizatori prvenstva planiraju da se protiv kriminala bore tako što će u zamenu za predaju oružja ponuditi onima koji ga donese besplatne karte, karte sa velikim popustima, zvanične majice i lopte šampionata. 

Ponudu je sastavilo Brazilsko ministarstvo pravde. Plan ministarstva je da se puške i pištolji pretoče u stative, u sklopu akcije “širenja kulture mira”, koja teče u Brazilu. 

“Moramo koristiti velike sportske događaje kao promociju društvenih akcija i odbranu mira. U Južnoj Africi 2010. lajtmotiv je bila borba protiv side, ovde se moramo pozabaviti razoružanjem civilnog stanovništva. I dalje smo svetski lideri po broju ubistava vatrenim oružjem”, kaže Renan Filjo, poslanik stranke Brazilski demokratski pokret. 

U FIFA nisu baš toliko optimistični. Generalni sekretar Žerom Valke rekao je tokom posete Brazilu: 

“Mislim da je u Brazilu, nažalost, toliko oružja, da ne bismo imali dovoljno karata da podelimo”. 

U svakom slučaju, podršku ideji daće i organizacija Desarma Brasil, čija predstavnica Silma Asevedo je već najavila akciju. 

Predlog će narednih meseci biti stavljen na glasanje u Nacionalnom kongresu Brazila.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: