Nazad

U doba korone nameštena 24 teniska meča?

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Subota 25.07.2020 - 13:22

Pandemija koronavirusa zaustavila je profesionalni tenis, ali nije nameštanje egzibicionih mečeva.

Mečeve prijavili nadležni organi za klađenje
Teniska jedinica za integritet (TIU) identifikovala je 24 sumnjiva meča koja su se desila na egzibicionim turnirima između aprila i juna.
 
Njima su te mečeve prijavili nadležni organi za klađenje, koji su u grupu sumnjivih dodali i jedan meč iz 2019. održan na WTA turniru iz serije 125 hiljada dolara.
 
Ove informacije nužno ne znače da su pomenuti mečevi namešteni, već mogu da znače da su kladioci imali informacije i povredi, formi ili nečemu sličnom vezanom za određenog igrača.
 
"Sumnjivo klađenje tokom karantina je potvrda da stari počinioci i dalje rade i da će se najverovatnije dodatno posvetiti ovom sportu kada se profesionalni tenis vrati u avgustu", navodi se u saopštenji TIU.
 
Jedinica za teniski integritet je nadležnost u pomenutim slučajevima prebacila nezavisnoj organizaciji, Međunarodnoj agenciji za teniski integritet (ITIA), koja će potpuno delovanje preuzeti od januara 2021. godine.
 
Cilj ovog "transfera" je da se stvori pravna i operaciona nezavisnost u donošenju ovakvih odluka, s obzirom da TIU finansira sedam vodećih organa tenisa - ITF, ATP, WTA, Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US open.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: