Nazad

U petak počinje veliko finale NBA lige

Izvor: OK Radio,Beta - Svetski sport - Sreda 01.06.2022 - 12:15

U noći između četvrtka i petka počinje veliko finale NBA lige između košarkaša Golden Stejta i Bostona.

OK Radio/NBA
Golden Stejt igra u finalu šesti put u poslednjih osam sezona, a Boston će se prvi put boriti za trofej od 2010. godine.
 
Obe ekipe odigrale su svih 76 sezona u NBA ligi, Boston ima 17 titula, po čemu je izjednačen sa Los Anđeles Lejkersima na prvom mestu večne liste, a Golden Stejt sa šest titula deli treće mesto sa Čikagom.
 
Seltiksi su poslednji put bili šampioni 2008. godine, a Voriorsi 2018.
 
Košarkaš Bostona Al Horford odigrao je do sada 141 utakmicu u plej-ofu, a tek prvi put igra u velikom finalu. Seltiksi su u sedam utakmica pobedili Majami u finalu plej-ofa Istočne konferencije.
 
"Verovali smo jedni u druge. Igrali smo dobro u odbrani i to je bila najvažnija stvar - odbrana", rekao je Horford posle sedme utakmice.
 
Golden Stejt je imao nešto lakši zadatak nakon što je u pet utakmica pobedio Dalas u finalu Zapada. Trener Stiv Ker dao je ekipi dva slobodna dana u petak i subotu, a ekipa je u nedelju nastavila sa pripremama.
 
"Uđete u finale posle gotovo dva meseca ispunjenih stresom i umorom. Značajno je ako uspete da napravite pauzu. Nadam se da ćemo ostati zdravi, da ćemo se dobro pripremiti i biti spremni za početak serije", naveo je Ker.
 
Golden Stejt je 17. decembra pobedio u Bostonu 111:107, uz 30 poena Stefena Karija, a Seltiksi su 16. marta na gostovanju pobedili Voriorse 110:88, u meču u kome je Kari povredio stopalo, posle čega je završio regularni deo sezone.
 
On je bio spreman za plej-of, u kome su Voriorsi sa 12:4 pobedili Denver, Memfis i Dalas.
 
"Sve počinje sa Stefom", rekao je Ker.
 
"Ništa ne možete da shvatite olako. Nikad ništa nije garantovano. Znamo koliko je teško pobediti", naveo je Kari.
 
Trener Bostona Ime Udoka ima priliku da postane 10. trener koji je osvojio titulu u svojoj prvoj sezoni. Među njima je i Ker, kome je to uspelo sa Golden Stejtom 2015. godine.
 
I Ker i Udoka godinama su sarađivali sa legendarnim trenerom Gregom Popovičem. Prvo su za njega igrali u San Antoniju, a zatim su mu bili pomoćnici, Udoka u tom klubu, a Ker u reprezentaciji SAD na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je američki tim osvojio četvrtu uzastopnu zlatnu medalju.
 
Košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin je po osvajanju titule šampiona Zapadne konferencije predvideo protivnika u finalu.
 
"Pitate me protiv koga želim da igram. Reći ću vam protiv koga ćemo igrati - igraćemo protiv Bostona. Eto protiv koga ćemo igrati", rekao je Grin.
 
Finalna serija igra se na četiri pobede, a Golden Stejt ima prednost domaćeg terena.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: