Nazad

U Poljskoj do sada uhapšeno 515 osoba

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 20.06.2012 - 23:23

Policajci u Poljskoj imali su "pune ruke posla" - od početka EURO uhapsili su 515 osoba, od čega su 153 stranci. Iza brave i dvojica Srba.

Ministar unutrašnjih poslova Poljske Jacek Cihocki saopštio je da su se pripadnici policije u četiri grada u kojima se održava Evropsko prvenstvo u fudbalu baš naradili.

"Uhapšeno je tačno 515 osoba. Policija u Poljskoj pripremila se na mnogo veći broj hapšenja", istakao je poljski ministar policije.

Huligani su napravili mnogo štete, a kada je reč o navijačima iz inostranstva do sada se iza brave našlo njih 153.

Najbrojniji su Rusi - 92, uhapšeno je i 16 Hrvata, kao i 15 navijača Republike Irske, 11 Belorusa, pet Letonaca, tri Rumuna, po dvojica Srba i Nemaca, kao i jedan Mađar, Austrijanac, Portugalac, Holanđanin i Indijac.

Najveći broj navijača uhapšeno je 12. juna uoči meča Poljske i Rusije u Varšavi, kada je grad bio blokiran nekoliko časova.

Policija je tada koristila gumene metke i vodene topove da rastera huligane, a čak 200 njih završilo je u zatvoru.

Ministar je dodao da shodno tome da je više od tri miliona ljudi posmatralo mečeve na EURO na stadionima i u specijlano predviđenim zonama, broj uhapšenih nije veliki. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: