Nazad

Unuka kraljice Elizabete jaše na Olimpijadi (VIDEO)

Izvor: Kurir - Svetski sport - Utorak 12.06.2012 - 09:59

Zara Filips, koja ima 31. godinu, nalazi se među pet članova domaće reprezentacije koja će se u Londonu takmičiti u konjičkom sportu

Zara Filips, unuka britanske kraljice Elizabete Druge, biće u timu Velike Britanije za nadmetanje u konjičkom sportu na Olimpijskim igrama ovog leta u Londonu.
 
Filipsova, koja ima 31. godinu, nalazi se među pet članova domaće reprezentacije koja će se u Londonu takmičiti u konjičkom sportu. Ona je bila svetska šampionka 2006, a trebalo je da se takmiči i pre četiri godine na Igrama u Pekingu, ali je zbog povrede njenog konja morala da odustane.Ona je inače, nedavno jašući na svom konju Tojtaunu, nosila olimpiski plamen.
 
Zara Filips šeta je unuka kraljice Elizabete Druge i Princa Filipa, a trenutno je 14 po redosledu nasleđivanja prestola. Bavila se mnogim sportovima a posebno se isticala u hokeju na travi i konjičkom sportu. Specijalizovala je kineziterapiju u lečenju konja.
 
Poznata je po dobrotvornom radu širom sveta, a interesantno je da od 2009. godine učestvuje u kreiranju odeće za konje, koja je premijerno nazvana ZP 176, po brioju koji je Zara nosila kada se prvi put takmičila kao reprezentativka Ujedinjenog kraljevstva.
 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: