Nazad

US OPEN: Ana, Jelena, Bojana... Tri od tri

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 28.08.2012 - 00:36

Sve tri srpske teniserke startovale pobedama na poslednjem grend slemu sezone u Njujorku.

 Ana Ivanović ostvarila je sigurnu pobedu u prvom kolu US Opena. Ona je na startu takmičenja u Njujorku nadigrala malo poznatu Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, posle 69 minuta.


Bojana Jovanovski bila je bolja od Nemice Mone Bartel u tri seta - 4:6, 7:5, 6:2, dok je Jelena Janković "počistila" Ukrajinku Katerinu Bondarenko (6:1, 6:2).


Ani Ivanović je rani brejk, na startu meča, omogućio da odmah povede igru i nametne svoj ritam. Ona je bez problema održavala vođstvo tokom prvog seta, a zatim ga i okončala u velikom stilu oduzevši protivnici još jednom servis.

U nastavku je Svitolina, koja je do glavnog žreba na US Openu prvi put u karijeri stigla kroz kvalifikacije, uspevala da vodi egal borbu sa Srpkinjom samo do četvrtog gema, ali je tada, pre svega iskusnija, i 163. mesta bolje rangirana Ivanović odmah iskoristila priliku i povela sa 3:1. Nakon toga ritunski je okončala meč i ostvarila cilj - plasirala se u drugo kolo i to bez dužeg zadržavanja na terenu.

Ana, koja je prošle godine završila takmičenje u trećoj rundi, u narednom meču odmeriće snage sa boljom iz duela Kimiko Date Krum (Japan) - Sofi Arvidson (Švedska).

 

I Bojana Jovanovski sa uspehom je "preskočila" prvu prepreku na US Openu. Nadigrala je Nemicu Monu Bartel sa 4:6, 7:5, 6:2. Za srpsku reprezentativku to je bila treća sreća. Naime, ona je prethodna dva puta u Njujorku završavala takmičenje na startu.

Bojana se odlično nosila sa nemicom, a naročito je dobro odigrala u 12. gemu drugog seta, kada je prilikom vođstva od 6:5, posle pet brejk lopti, zadržala punu koncentraciju i izjednačila rezultat na 1:1.

To je Jovanovskoj dalo samopouzdanje, pa je iskoristila prvu priliku za brejk u odlučujućem setu i povela sa 4:2. Ispostavilo se da je protivnica posle toga već bila savladana. Bojana je do kraja susreta dobila još dva gema i stigla do veoma važnog trijumfa, prvog protiv Bartel u njihovom trećem međusobnom okršaju.

Jovanovski će u drugom kolu US Opena igrati sa pobednicom duela između Slovakinje Dominike Cibulkove i Šveđanke Johane Larson.

 

Uspehu srpskih teniserki drugog dana takmičenja doprinela je i Jelena Janković, koja je eliminisala Katerinu Bondarenko iz Ukrajine sa 6:1, 6:2.

Dobre partije u Dalasu kao da su pomogle Jeleni da i u Njujorku krene silno. Ona je Bondarenko "slomila" veoma brzo. Posle izjednačnja na početku duela (1:1), Džej Džej je preuzela inicijativu i sa pet vezanih gemova lako je dobila prvi set za samo 28 minuta igre.

U nastavku je prikazala svoju prepoznatljivu "toplo-hladnu" igru, ali protivnica to nije iskoristila. Jelena je opet prva stigla do vođstva (3:1), koje se ispostavilo da je bilo previsoko za 110. igračicu sa WTA liste.

Jelena je tako četvrti put u nizu nadigrala Bondarenko i izborila plasman u drugu rundu takmičenja.

Tamo će joj rivalka biti bolja iz meča Lara Aruabarena Vesino (Španija) - Šahar Per (Izrael).

Džej Džej je prošle godine zaustavljena u trećem kolu, a najbolji rezultat u Njujorku ostvarila je 2008. kada je igrala finale.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: