Nazad

US OPEN: Ana "počistila" Pironkovu

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 03.09.2012 - 19:29

Ivanovićeva nadigrala Bugarku u Njujorku (6:0, 6:4) i prvi put posle 2008. stigla do četvrtfinala na nekom grend slemu.

Ana Ivanović je pobedila Cvetanu Pironkovu u četvrtom kolu US Opena i izborila plasman među osam najboljih.

Slavila je sa ubedljivih 6:0, 6:4 posle 70 minuta igre i potvrdila da se nalazi u odličnoj formi.

Srpska teniserka je tako prvi put posle osvajanja titule na Rolan Garosu, 2008. godine, uspela da izbori nastup u četvrtfinalu nekog grend slema.

Ana, će međutim, imati ekstremno težak sledeći zadatak, budući da je za očekivati da će joj protivnica biti Serena Vilijams. Naime, Amerikanka se u osmini finala sastaje sa Čehinjom Andreom Hlavackovom, koja je trenutno 82. igračica na svetu, i ovo joj je prvi nastup u karijeri na US Openu.

Ivanovićeva, koja je trenutno 13. igračica na WTA listi, je od prvog udarca na meču u potpunosti kontrolisala situaciju na terenu. Ona je zahvaljujući izuzetno agresivnoj igri brzo osvajala poene, iskoristila sve tri brejk šanse, ne dozvolivši Bugarki da osvoji niti jedan gem u prvom setu. Istina, Pironkova je imala dve prilike da Ani oduzme servis, ali nije uspela da ih realizuje.

Uporna Bugarka, 55. igračica sa WTA liste, nije se predala, iako je set izgubila sa "nulom". Ona je nastavila da vreba svoju šansu, uprkos bolovima u vratu zbog kojih je iskoristila i medicinski tajm-aut, i uspela je da je iskoristi.

Brzo je napravila brejk i povela sa 2:1, ali je Ana odmah u sledećem gemu uzvratila istom merom (2:2). Ipak, to nije bio nagoveštaj dobre serije srpske igračice, budući da je u nastavku umesto potvrde brejka, načinila veliki broj grešaka i ponovo omoguća protivnici da povede. Podatak da je Ivanovićeva u celom prvom setu načinila sedam neiznuđenih grešaka, a u četiri gema nastavka već devet dovoljno govori o tome koliko je slabije igrala.

Iako je oscilirala u igri, ona je uspevala da kontroliše rezultat. Napravila je dvostruki brejk, u međuvremenu dobila gem na svoj servis, i povela sa ubedljivih 5:3. I kada se činilo da je konačno stigla do ostvarenja cilja, jer je servirala za meč, ona je opet dozvolila protivnici da se "razmaše" i uhvati priključak (4:5). Ipak, sve je ispravila vrlo brzo, završivši meč brejkom.

Ana je do sada osam puta učestvovala na US Openu i tri puta, uključujući prošlu i pretporšlu sezonu, takmičenje je završavala u četvrtom kolu, što joj je najbolji rezultat.

Ovoga puta imaće priliku da se bori za polufinale, najverovatnije sa Serenom Vilijams, koja je tri puta u karijeri osvajala titulu u Njujorku.

Ana i Serena, četvrti favorit za titulu ove sezone, do sada su tri puta odmeravale snage i Amerikanka je u svakom od tih susreta pobedila. Interesantno je da je mlađa od sestara Vilijams upravo dva puta bolja od Ivanovićeve bila baš na US Openu (2006. i 2011), dok je treći trijumf zabeležila na turniru u Dubaiju 2009. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: