Nazad

US OPEN: Đoković od 17, Tipsarević posle 21

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 02.09.2012 - 12:29

Sedmog dana US Opena u Njujorku na teren će izaći Novak Đoković i Janko Tipsarević.

Novak Đoković nastavlja borbu za odbranu trofeja na US Openu. Drugi teniser sveta će u meču trećeg kola odmeriti snage sa Francuzom Žulijenom Benetoom (35. na ATP listi). Taj meč je prvi na terenu Artur Eš počinje u 17 časova.

Dvojica tenisera se u protekle dve godine nisu sastajala, poslednji put su igrali 2010. godine, do tada su se sreli pet puta, u četiri meča slavio je Đoković. Francuz je bio uspešan samo u prvom duelu, još 2006. godine.

"Odlično ga poznajem. Dobar je igrač, koji može da napravi puno problema. Ove godine je protiv Federera igrao pet setova u Vimbldonu. ima kvalitet i obično najbolje partije pruža u mečevima u kojima je na papiru autsajder. Mislim da bi imao bolju karijeru da nije kuburio sa povredama. Moram da budem oprezan i maksimalno koncentrisan", svestan je Đoković šta ga čeka u meču protiv Francuza.

Novak sa epitetom favorita ulazi u meč trećeg kola US Opena, baš kao i Janko Tipsarević. Njegov protivnik je Slovenac Grega Žemlja, 99. na ATP listi.

"Žemlju poznajem iz svlačionice. Obično tamo momci iz naših krajeva provode dosta vremena zajedno. S druge strane o njegovoj igri znam malo. On je mešavina ATP i čelendžer igrača. Nije visoko kotiran i morao je da prođe tri kola kvalifikacija da bi došao dovde. Neće biti lako ako ne budem od početka sto dosto u meču", svestan je Tipsarević da ne sme da potceni rivala.

Tipsarević će Slovenca čekati na terenu broj 17 duelom. Nikada ranije se nisu sastajali. Njihov meč je četvrti po redu, pre će se odigrati tri dubl susreta pa treba očekivati da Srbin i Slovenac odmere posle 21 čas. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: