Nazad

US OPEN: Velika šansa za Tipsarevića

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 03.09.2012 - 11:26

Naredni protivnik našem teniseru biće iskusni Nemac Kolšrajber, koji je u pet setova bio bolji od Amerikanca Iznera.

 Janko Tipsarević (8. nosilac) će u meču osmine finala US opena obnoviti rivalstvo sa Filipom Kolšrajberom (19), sa kojim se do sada sastajao uglavnom na Svetskom prvenstvu nacionalnih timova u Diseldorfu!

 
Čak tri puta igrali su na šljaci u Nemačkoj, uoči Rolan Garosa, a samo jednom na tvrdoj podlozi, leta 2010. u Kanadi, kada je Janko predao pri rezultatu 2:2.
 
Ove godine u Diseldorfu Tipsarević je slavio nakon tri uzbudljiva seta - 6:4, 3:6, 7:5.
 
Kolšrajber je do četvrtog kola US opena stigao preko favorizovanog domaćeg tenisera Džona Iznera, savladavši ga rezultatom 3:2 (6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:4).
 
Otežavajuća okolnost po njega je to što je duel sa Iznerom završio tek u 2.30 časova ujutru po lokalnom vremenu u Njujorku, što će sigurno poremetiti pripreme za duel sa Tipsarevićem u utorak.
 
Janko bi plasmanom u četvrtfinale odbranio bodove sa prošlogodišnjeg US opena (poražen od Đokovića), dok je nemački teniser već sada zabeležio najbolji rezultat karijere na ovom grend slem turniru.
 
Dvadesetosmogodišnji Kolšrajber je prvo grend slem četvrtfinale odigrao pre dva meseca na Vimbldonu.
 
PAROVI OSMINE FINALA
 
(ponedeljak) Almagro - Berdih, Federer - Fiš, Čilić - Kližan, Marej - Raonić, (utorak) Del Potro - Rodik, Gaske - Ferer, Tipsarević - Kolšrajber, Đoković - Vavrinka.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: