Nazad

USO: Kraj za Viktora već na startu

Izvor: B92 - Svetski sport - Sreda 29.08.2012 - 19:50

Srpski teniser Viktor Troicki igra meč prvog kola na US Openu protiv Nemca Sedrika-Marsela Štebea.

 roicki i Štebe nisu se do sada sastajali.

 
Dvadesetjednogodišnji Štebe trenutno je 97. na ATP listi, najbolji plasman bio mu je 71. mesto, a u karijeri je osvojio tri čelendžera, sva tri prošle godine. Debituje u glavnom žrebu US opena, visok je 183cm i igra levom rukom.
 
Troicki, koji je 29. nosioc na Otvorenom prvenstvu Amerike, trećeg dana turnira nastupa nastupa i u dublu sa Stahovskim, a rivali su im Nemci Kolman i Fau na terenu broj 14. 
 
Na startu meča Troicki se mučio u prvom gemu, morao da stiže prednost Nemca, ali na kraju bio uspešan i poveo sa 1:0. Štebe je lako stigao do svog prvog gema, a zatim, već u narednom oduzeo servis Troickom i stigao do vođstva od 2:1. 
 
U četvrtom gemu srpski teniser je imao tri vezane brejk lopte ali nije uspeo da ih iskoristi, pa je Štebe stigao i do 3:1. Peti gem pripao je Troickom koji je bio siguran na svoj servis i izgubio samo jedan poen. 
 
U naredna dva gema nije bilo brejka, Nemac je bio lako uzeo svoj servis gem, dok se Viktor ponovo mučio, ali uspeo da sačuva servis i smanji prednost Štebea na 4:3. 
 
Slična igra viđena je i u nastavku, u osmom gemu Viktor je imao priliku za brejk, ali nije uspeo da je iskoristi. U narednom gemu, u kome je servirao za opstanak, Troicki je sačuvao svoj servis za 5:4. Poslednji gem u prvom setu pripao je nemačkom teniseru, koji je zahvaljujući brejku na početku meča dobio prvi set sa 6:4. 
 
Do prvog brejka na meču Viktor je napokon stigao u četvrtom gemu drugog seta. Prvo je propustio dve vezane, zatim još jednu šansu, ali izborio se i za četvrtu koju je pretvorio u vođstvo od 3:1. Međutim, već u narednom gemu Viktor je ispustio prednost i Nemac je smanjio na 3:2. Uzbuđenja nije bilo do devetog gema kada je servis srpskog tenisera ponovo popustio, Nemac je napravio i treći brejk na meču i nakon toga odservirao za vođstvo od 2-0 u setovima. 
 
Slično kao i u trećem setu, Viktor je sredinom četvrtog ponovo oduzeo servis Štebeu, ali ovoga puta nije popustio, dobio je i naredni gem i poveo je sa 5:2. Nemac je uspeo da dobije naredni gem, ali Viktor je u osmom odservirao za set i smanjio na 2-1.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: