Nazad

Vapaj Dinama: Huligani će da nas izbace iz LŠ

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 12.07.2012 - 13:16

Snimci utrčavanja navijača Dinama i prekida prijateljske utakmice protiv Nefčija. "Izbacićemo Dinamo iz LŠ", poručili huligani, koji tvrde da vole zagrebački klub.

Uprava zagrebačkog Dinama ne zna kako da izađe na kraj sa huliganima iz sopstvenih redova. Već duže vreme traje rat na relaciji uprava - najtvrđe jezgro navijača, takozvani Bad Blue Boys, a novi incidenti zabeleženi su na pripremama ekipe u Austriji.

Strah od huligana iz Zagreba toliko je jak, da je Dinamo danas, na svojoj zvaničnoj web stranici pozvao državu da nešto konačno preduzme, jer bi mogle da se ostvare pretnje o prekidu utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv bugarskog Ludogoreca, a to bi značilo, najverovatnije i kraj ovogodišnjeg Dinamovog igranja u Evropi.

Dinamo je probao da sakrije mesto odigravanja prijateljske utakmice sa azerbejdžanskim Nefčijem, za koji brani Saša Stamenković, u austrijskom mestu Jenbah. Međutim, grupa huligana koji tvrde da vole Dinamo, provalila je mesto susreta i došla sa namerom da prekine utakmicu, što je i uspela.
"Mora li plava boja imati crveno lice?", naslov je najnovijeg saopštenja Dinama, u kojem očajnički poziva nadležne da nešto konačno urade kad su u pitanju huligani.

"Činjenica da se novi sramotni ispad dogodio u 'tamo nekom selu u Austriji na prijateljskoj utakmici' ne može i ne sme biti olakšavajuća okolnost. Da li bi nešto promenilo kada bi se isto ponovilo protiv Ludogoreca u 2. pretkolu Lige šampiona? Protiv Malmea u plej-ofu ili protiv Real Madrida u Ligi šampiona? Iz ugla iz kojeg mi gledamo - nažalost, verovatno ne bi. Pitamo se, koliko puta treba da se dogodi ista stvar, koliko puta 15-tak huligana treba pred očima Evrope osramotiti Dinamo, Zagreb i Hrvatsku pre nego što neko reaguje? Po ko zna koji puta ponavljamo kako je Dinamo fudbalski klub koji nema nikakvo sredstvo da zaustavi ovakve incidente. To je posao i obaveza drugih. Poštovani Drugi, kada ćemo dočekati odgovarajuću reakciju?", piše u saopštenju Dinama.

Zagrebački klub osudio je i verbalni napad na golmana Nefčija Sašu Stamenkovića.

"Huligani su tekom utakmice gnusno vređali i golmana Sašu Stamenkovića koji je tog dana samo došao da radi svoj posao i u miru da odigra utakmicu", naveo je Dinamo.

Oprečne su informacije o tome zašto je prijateljska utakmica prekinuta. Dinamo tvrdi zbog huligana, a mediji zbog grmljavine i pljuska.

Ovi huligani su upali na teren u prvim minutima utakmice, ali se igralo do 60. minuta. Tada je počela jaka kiša. Ali, Dinamo je u izveštaju sa utakmice istakao da je bilo međusobne tuče meću navijačima pristiglim iz Hrvatske, a potom su se neredi proširili i na druge delove stadiona, pa su i neki lokalci dobili udarce,

"Prilikom prvog prekida i utrčavanja istih u teren, sudija je jasno rekao da će kod sledećeg sličnog incidenta prekinuti utakmicu i - to je i uradio i bez razmišljanja, posle desetak minuta igre u nastavku, igrače poslao u svlačionicu", piše na web stranici Dinama.

U međuvremenu je reagovao hrvatski ministar nauke, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je osudio najnoviji ispad BBB.

"Jedna mala grupa ne sme da teroriše celu Hrvatsku. To su obični huligani, koje treba onemogućiti da uopšte dođu u blizinu bilo kojeg stadiona", rekao je ministar. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: