Nazad

VATERPOLO (OI): I Šefik za Crnogorce

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 09.07.2012 - 15:14

Izuzetno jak sastav Crne Gore za olimpijski turnir. Denis Šefik dobio prednost u odnosu na Zdravka Radića.

Crnogorska vaterpolo reprezentacija je na tuniru u Kozenci istakla kandidaturu za visok plasman na Olimpijskim igrama u Londonu.

Posle pripremnog turnira u Dablinu, na kojem je Crna Gora ponovo pobedila Mađarsku (10:9), selektor "ajkula" Ranko Perović saopštio je spisak igrača za Olimpijske igre.

Na spisku su: Miloš Šćepanović, Denis Šefik (golmani), Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Antonio Petrović, Dragan Drašković, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Nikola Janović, Vladimir Gojković, Boris Zloković, Aleksandar Ivović, Predrag Jokić.

Prekobrojni za Olimpijske igre su: Zdravko Radić, Filip Klikovac, Nikola Vukčević i Milan Tičić.

U odnosu na ekipu koja je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu osvojila srebrnu medalju u sastavu neće biti Radića i Klikovca, a nova-stara imena su Šefik i Drašković, koji je debitant crnogorskom timu na velikom takmičenju, saopštio je Vaterpolo savez Crne Gore.

Crna Gora će u Londonu igrati u Grupi B sa Srbijom, Mađarskom, Sjedinjenim Američkim Državama, Velikom Britanijom i Rumunijom.

Olimpijski turnir počinje 29. jula.

Prvog dana turnira igraju:

GRUPA A:

Grčka - Hrvatska (10h)
Kazahstan - Španija
Italija - Australija

GRUPA B:

Mađarska - Srbija (15.30h)
Rumunija - Velika Britanija
Crna Gora - SAD 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: