Nazad

Veče oborenih rekorda u NBA, Dejvisu izmakao nesvakidašnji tripl-dabl

Izvor: Večernje novosti, OK Radio - Svetski sport - Ponedeljak 06.01.2020 - 11:40

Centru LA Lejkersa nedostajale su dve rampe kako bi ostvario dvocifreni učinak u tri statističke kolone, što je pošlo za rukom njegovom saigraču Lebronu Džejmsu u trijumfu nad Detroitom

Lejkersi su ušli u seriju trijumfa FOTO: EPA
Lejkersi su ušli u seriju trijumfa. Posle četiri vezana neuspeha, tim iz Los Anđelesa je upisao petu uzastopnu pobedu, pošto je na svom terenu bio bolji od Detroita 106:99.
 
"Jezerdžije" su do trijumfa predvodili Lebron Džejms, koji je protiv "Pistonsa" ostvario 90. tripl-dabl u karijeri (21 poen, 14 skokova, 11 asistencija) i Entoni Dejvis, kojem je isti učinak izmakao, pošto je meč završio sa 24 poena, 11 skokova i osam blokada.
 
Nekadašnji slovenački reprezentativac Goran Dragić imao je sjajno veče u trijumfu Majamija protiv Portlanda (122:111). Iskusni bek je izjednačio lični rekord u najjačoj ligi sveta sa sedam ubačenih trojki na jednom meču, koji je završio sa 29 poena i 13 asistencija.
 
Srpski reprezentativac Marko Gudurić sa klupe je gledao trijumf Memfisa na gostovanju u Feniksu (121:114). Sansima nije pomoglo ni 40 poena Devina Bukera, koji je na ovom meču oborio rekord franšize, pošto je na šest vezanih utakmica ubacio više od 30 poena.
 
Rekord franšize oborili su i Klipersi, koji su u trijumfu protiv Njujorka (135:132) prvi put u istoriji dobili trojicu košarkaša koji su na jednom meču ubacili bar 30 poena (Harel 34, Vilijams i Džordž po 32).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: