Nazad

Venger je razočaran zbog prevara u sportu

Izvor: Sportske - Svetski sport - Petak 08.02.2013 - 15:12

Reagujući na poslednja dešavanja u fudbalu i otkriće Europola u vezi sa nameštanjem, Arsen Venger je izneo svoje veliko razočaranje situacijom u kojoj se nalazi najvažnija sporedna stvar na svetu.

 

Otkriće da je blizu 400 evropskih mečeva, računajući i utakmice Lige šampiona, bilo namešteno poslednjih godina, šokiralo je fudbalsku javnost.

Spekulacije o krivcima su vveć počele, istraga koja je u toku trebalo bi da rasvetli čitav slučaj.

Reagujući na šokantna otkrića Europola svoje čuđenje i razočaranje izneo je popularni 'Profesor' Arsen Venger, trener Arsenala.

„Bio sam u najmanju ruku iznenađen kada sam čuo o kom broju mečeva je reč. Po mom mišljenju, takvo otkriće je šokantno, potreslo je fudbal kao cunami!“, rekao je Venger koji ima problema da prihvati otkriće kao istinu.

„Ne mogu da prihvatim, niti da poverujem u to.“

„Oduvek sam znao da postoje prevare u fudbalu, da igra ima mnogo problemasa kojima je teško izboriti se, kao na primer doping, korupcija, rasizam.“

„Ipak, mislim da je krajnje vreme da se preduzmu konkretni koraci kako bi se sport očistio od nelegalnih radnji. Današnji sport je prepun legendi koje su u stvari obični prevaranti.“, ističe razočarani Venger prvenstveno se osvrnuvši na poslednji slučaj i doping skandal Lensa Armstronga.

Kada su u pitanju insinuacije da se i u Engleskoj namešta, Venger ima potpuno suprotno mišljenje.

„Engleska možda ima određenih problema, ali uveren sam da nameštanje mečeva nije jedan od njih. Sa te strane, mislim da je engleski fudbal čist.“, mišljenja je Francuz.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: