Nazad

Vi ste izabrali: Najlepša sportistkinja Igara je Hrvatica Antonija Mišura

Izvor: Blic - Svetski sport - Četvrtak 16.08.2012 - 13:32

Glasovima više od 23.000 učesnika ankete Blicsport.rs izabrane su najlepše sportiskinje koje su, sa manje ili više uspeha, nastupile na Olimpijskim igrama u Londonu.

Glasovima više od 23.000 učesnika ankete Blicsport.rs izabrane su najlepše sportiskinje koje su, sa manje ili više uspeha, nastupile na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

1. Antonija Mišura - 9.224 glasa 

 

Hrvatska košarkašica je pravi raj za oči i potvrda teze da na Balkanu žive najlepše devojke. Američki "Bleacher report" proglasio je za najlepšu sportiskinju na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, a i vi ste. Čak 9.224 glasova je to potvrdilo, pa smo vam pripremili mini-galeriju sa njenim olimpijskim fotografijama.

 

2. Ana Ivanović - 6.554 glasa

O njenoj lepoti ne treba ni pričati kad se sve zna. Srpska teniserka ne blista na teniskim terenima, ali je na mnogim izborima za najlepšu sportistkinju uvek zauzimala prvu poziciju. Ovoga puta drugu, jer su čitaoci Blicsport.rs njoj dali 2.670 glasova manje nego Mišuri.

 

 

 

 

 

3. Lerin Franko - 2.010 glasova

Paragvajska predstavnica u bacanju koplja više se može pohvaliti svojom karijerom modela, nego atletičarkom. Zahvaljujući lepoti postala je internet senzacija tokom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, a ništa manje pažnje nije privukla i ovog puta. U našem izboru, sasvim dovoljno za treće mesto sa 2.010 glasova.

 

 

 

 

 

4. Federika Pelegrini - 1.632

Osim Federike, Italija nema plivačica koje imaju aspiracije da osvajaju medalje. Ona je jedina italijanska plivačica koja je osvojila zlatnu medalju na Igrama 2008. godine. Ova zanosna Italijanka donela je svojoj zemlji čak 25 odsto svih medalja na Olimpijskim igrama u istoriji, a vi ste je svrstali na četvrto mesto.

 

 

 

 

 

5. Stefana Veljković - 1.422 glasa

Stefana Veljković će prve Olimpijske igre neslavno pamtiti pošto su odbojkašice Srbije doživele samo neuspehe u Londonu. Iako nije uspela da se iskaže odbojkaškim kvalitetima, srednja blokerka Asistela je svakodnevno izmamljivala uzdahe na tribinama. A i kod vas: dali ste joj 1.422 glasa i svrstali je time na peto mesto.

 

 

 

 

 

6. Marija Šarapova - 928 glasova

Koleginica Ane Ivanović sa teniskih terena i najplaćenija sportistkinja sveta. Vitka i dugonoga Ruskinja se udaje ovog septembra, i to za slovenačkog košarkaša Sašu Vujačića. Od vas je dobila tek 928 glasova, dovoljno tek za šesto mesto.

 

 

 

 

 

7. Frančeska Pićinini - 725 glasova

 

Italijanska odbojkašica do brojnih medalja nije došla zahvaljujući lepoti, već napornom radu i odricanju. Ona je bila i MVP Lige šampiona za odbojkašice kada je 2010. godine njen Bergamo osvojio evropsku krunu. Pre osam godina obradovala je sve navijače kada se skinula gola za kalendar "Men's health"-a.

 

 

 

 

 

8. Darija Klišina - 404 glasa

Nažalost, povreda je sprečila prelepu Ruskinju da je obasjaju svetla Olimpijskog stadiona u Londonu. Klišina je kao juniorka skočila 7,03 metra i to je drugi najbolji rezultat svih vremena u juniorskoj konkurenciji, ali njene kvalitete u skoku u dalj nismo mogli da vidimo ovog leta.

 

 

 

 

 

9. Houp Solo - 251 glas

Golman reprezentacije SAD i nezvanično najbolji čuvar mreže na svetu u ženskom fudbalu. Amerikanka je "zagazila" u četvrtu deceniju života, ali je to ne sputava da briljira na golu, ali i izvan terena da pleni svojom lepotom.

 

 

 

 

 

10. Lolo Džons - 246 glasova

Lolo Džons se već duže vreme svrstava u sprintersku elitu, ali rezultati nikako da to i potvrde. Ipak, američka sprinterka se može pohvaliti svojim izgledom i egzotičnim tenom koji ostavlja bez daha. Ne i čitaoce Blicsporta, čijim je glasovima svrstana na deseto mesto.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: