Nazad

Vilander: Čime hrane Novaka, Rodžera i Rafu?

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Utorak 27.08.2019 - 13:05

Legendarni teniser Mats Vilander pohvalio je igru Novaka Đokovića u prvom kolu US Opena.

Vilander pohvalio “veliku trojku” FOTO: Free Images
“Novak uvek gleda da napreduje. Igrao je kraće poene, ali je isto diktirao tempo, baš kao što je to uradio na meč lopti. Sjajno je pogodio tri forhenda zaredom, a poslednji je bio viner”, rekao je Vilander.
 
Najbolji teniser sveta u prvom kolu US Opena pobedio je Španca Karbaljesa Baenu u tri seta – 6:4, 6:1, 6:4.
 
“Saglasan sam kada Novak kaže da na bekhend uvek može da se osloni. Kada se mučio s laktom i kada je imao operaciju, bekhend je bio taj koji je ‘patio’ i odjednom nije pobeđivao mečeve. Takođe, i servis mu napreduje non-stop. Nisam siguran da li servira jače, ali svakako bolje miksuje”, kaže Mats.
 
Vilander je potom pohvalio “veliku trojku”.
 
“Novak i dalje napreduje, što je neverovatno zato što je isti slučaj i sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Čime ih hrane? Međusobno guraju jedan drugoga i znaju da mogu da unaprede igru, a ujedno to i žele. Ne plaše se da naprave korak napred”, zaključio je teniski ekspert “Eurosporta”.
 
Đoković je u prvom kolu savladao pomenutog Španca, Federer je posle nešto slabije igre savladao Indijca Nagala, dok Nadal igra u noći između utorka i srede protiv Džona Milmana.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: