Nazad

VIMBLDON: Ana ne posustaje

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 30.06.2012 - 15:06

Ana Ivanović zabeležila pobedu protiv Julije Gerges 3:6, 6:3, 6:4 i za četvrtfinale će se boriti sa boljom iz duela Azarenka - Cepelova.

Ana Ivanović igraće u osmini finala Vimbldona, jer je u trećem kolu pobedila Juliju Gerges posle preokreta - 3:6, 6:3, 6:4.

Očekuje se da joj naredna rivalka bude Viktorija Azarenka, ukoliko Beloruskinja opravda ulogu favorita protiv Jane Cepelove.

Srpskoj teniserki trebalo je sat i 52 minuta da savlada Juliju Gerges četvrti put u njihovih pet duela.

Igračice su snažno "tukle" lopticu, poeni su bili izuzetno kratki. Igrao se dobar tenis, a 14. teniserka sveta je ipak bila bolja i zasluženo pobedila.

Nemica je dobro servirala u prvom setu, bila agresivnija, napravila više "vinera" (8-5) i zasluženo dobila taj deo igre.

Ana je prva stekla brejk prednosti, u uvodnom gemu, ali je Gerges odmah uzvratila - 1:1. Naredni, i u prvom setu poslednji brejk napravila je 24. teniserka sveta, za 4:2 i to joj je bilo dovoljno da posle 32 minuta povede - 6:3.

Za razliku od prvog seta u kome su teniserke imale stoprocentnu realizaciju brejk lopti, u drugom to nije bio slučaj. Ivanovićeva je u četvrtom gemu propustila čak četiri šanse. Preciznije, njena protivnica je odličnim servisima uspela da se spasi - 2:2.

Međutim, ono što nije uradila u četvrtom, Ana jeste u šestom gemu. Sjajnim "riternom" je oduzela servis Juliji - 4:2.

Bio je to jedini brejk u drugom setu iako nije moralo da bude tako. Jer, Ana je dozvolila protivnici priliku za "ribrejk" u sledećem gemu, a i sama je imala šansu da završi set rezultatom 6:2. To nije učinila, pa je do izjednačenja stigla na svoj servis. Iskoristila je tek šestu set loptu. Posle 40 minuta bilo je 6:3.

Mogla je Beograđanka da napravi odlučujući korak ka pobedi u ranoj fazi trećeg seta, ali je Gerges na svoj servis od 15:40 osvojila pet od narednih šest poena - 2:1.

Ali, spasa za Nemicu nije bilo u sledećem gemu u kome je imala početni udarac. Sa 0:40 smanjila je na 15:40, ali je Ana onda napravila presudni brejk - 3:2.

Bila je 23-godišnja Nemica blizu da odmah zatim uzvrati udarac, baš kao i u poslednjem gemu. Ipak, nije uspela, pa je posle 40 minuta igre u trećem setu Ana privela meč kraju - 6:4.

Gerges je bila agresivnija, imala je više direktnih poena (33-24), ali je i više grešila (22-14).

Ani je ovo osmo učešće na Vimbldonu. Prošle godine ispala je u trećem kolu. Dakle, sada je napravila iskorak. Inače, njen najbolji rezultat na trećem gren slemu u sezoni je polufinale 2007. godine.

Julija Gerges je peti put bila u "sveengleskom klubu" i ponovila prošlogodišnji plasman u treće kolo što joj je najveći uspeh.

Ana je u prethodnim kolima savladala Mariju Hoze Martinez Sančez iz Španije i Ukrajinku Katarinu Bondarenko, dok je Julija bila bolja od Izraelke Šahar Per i Beloruskinje Anastasiju Jakimovu.

Ivanovićeva će se za odlazak u četvrtfinale boriti sa pobednicom meča Viktorija Azarenka - Jana Cepelova.

Ukoliko ne bude iznenađenja, sastaće se sa Beloruskinjom, drugim nosiocem. Nekada najbolje teniserke sveta srele su se četiri puta i obe ostvarile po dve pobede. Poslednji put, nedavno u Madridu, bolja je bila Azarenka.

Ana nikada nije odmeravala snage sa Cepelovom, 19-godišnjom Slovakinjom, 178. na WTA listi, koja je do trećeg kola stigla iz kvalifikacija. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: