Nazad

VIMBLDON: Ana prošla, Bojana nije

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 27.06.2012 - 16:12

Ana u prvom kolu savladala Martinez Sančez - 6:3, 3:6, 6:3, a Bojana u drugom izgubila od Lisicki - 6:3, 2:6, 6:8.

 Ana Ivanović (14. nosilac) je meč prvog kola na Vimbldonu odigrala tek u sredu iako je na programu trebalo da bude dan ranije, ali je odložen zbog mraka.

Najbolja srpska teniserka je odradila posao protiv Marije Hoze Martinez Sančez iako se namučila više nego što se očekivalo. Za drugu pobedu nad teniserkom iz Španije u isto toliko duela, Ani je trebalo 119 minuta - 6:3, 3:6, 6:3. 

Ana je od starta imala problema sa drugim servisom (u prvom setu samo 23 odsto osvojenih poena) i pretrpela je dva brejka, ali je napravila tri što joj je bilo dovoljno da osvoji prvi set, posle 41 minuta, protiv teniserke kojoj je specijalnost igra na šljaci - 6:3.

U drugom setu je Ana imala još gori procenat osvojenih poena na drugi servis (1/7 - 14 odsto). Još dva puta je izgubila gemove na svoj servis, uzvratila samo jednim brejkom, pa je 51. teniserka sveta izjednačila - 6:3.

Pobednika je odlučio šesti gem trećeg seta u kome je Ana napravila jedini brejk u tom delu igre. Uspela je da "sačuva" servis i pobedi - 6:3. 

U drugom kolu nekada prva teniserka sveta sastaće se sa Katarinom Bondarenko, koja je bila bolja od Japanke Kimiko Date Krum - 5:7, 6:3, 6:3.

Ukrajinka je trenutno 66. na WTA listi. Ana je izgubila oba duela sa njom, 2007. u Štutgartu i dve godine kasnije na US openu.

Bojana Jovanovski bila je blizu senzacije i plasmana u treće kolo Vimbldona. Ipak, nije uspela. 

Posle velike borbe poražena je od 15. nosioca, Sabine Lisicki - 6:3, 2:6, 6:8.

Imala je srpska teniserka priliku da u finišu trećeg seta "prelomi" meč, ali je kod rezultata 5:5 propustila dve brejk lopte. U sledećem gemu, na Bojanin servis bilo je 0:40, ali je 117. teniserka sve hrabrom igrom uspela da spasi sve tri meč lopte! 

A onda, kada se najmanje nadala, 20-godišnja Srpkinja je poklekla. Pri rezultatu 6:7 imala je 40:0, ali je Lisicki napravila preokret i iskoristila četvrtu meč loptu u tom gemu - 8:6.

Meč je trajao 144 minuta.

Bojana je iskoristila samo dve od 11 brejk lopti, a Nemica četiri od sedam

Lisicki će u trećem kolu igrati protiv Amerikanke Sloan Stivens, koja je iznenadila Čehinju Petru Cetkovsku - 7:6, 4:6, 6:3.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: