Nazad

VIMBLDON: Dobar početak!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 25.06.2012 - 23:18

Novak Đoković počistio Ferera, a Janko Tipsarević Nalbandijana. Troicki vodio 2:0 protiv Granoljersa, Španac izjednačio, ali Viktor ide dalje. Prošla Bojana Jovanovski. Ispale Jelena Janković i Vesna Dolonc.

Za sada ide dobro!

Novak Đoković je rutinski, bez mnogo napora, deklasirao nekadašnjeg broja 1, Španca Huana Karlosa Ferera (6:3, 6:3, 6:1), posle jedan sat i 40 minuta. Moćna poruka na početku odbrane titule.

Đoković je imao problema samo na početku meča. Nije ga išao bekhend, pa je Ferero napravio prvi brejk i poveo 2:1. Međutim, u narednom gemu Novak uzvraća i poravnava i od tog trenutka je preuzeo kontrolu u meču.

Odmah na početku drugog seta, najbolji teniser sveta obezbedio je sebi gem viška, a Ferero je zapretio kod rezultata 4:3 za Novaka. Imao je dve brejk lopte (40:15), ali se Novak izvukao, najpre odličnom defanzivom, potom i as udarcem, da bi na kraju odbranio taj gem i servis. Potom je Đoković napravio još jedan brejk (iskoristio je petu set loptu) za vođstvo od 2:0.

Treći set je bio igra mačke i miša. Novak je vodio čak 5:0, da bi Španac osvojio počasni gem. Imao je Ferero i brejk loptu u narednom gemu, na servis Đokovića, ali je Srbin odbio napad za konačni trijumf.Janko Tipsarević je odigrao odlično i savladao je Argentinca Davida Nalbandijana 6:4, 7:6 (7:4), 6:2.

Meč je trajao malo manje od dva i po sata, a nakon prva dva neizvesna seta, u trećem je Tipsarević imao veoma lak posao protiv Argentinca kojem je tada već ponestalo strpljenja i živaca.

Tipsareviću je ovo bila druga pobeda u četvrtom okršaju sa Nalbandijanom.

"Imao sam sreće, David je imao dosta šansi za brejk. Ipak, psihički sam bio veoma snažan i spreman. Ne želim da potcenim svoju dobru igru", rekao je Tipsarević posle meča.

Protivnik Tipsarevića u drugom kolu biće Amerikanac Rajan Sviting. Srpski teniser dobio je sva tri dosadašnja meča sa Svitingom.

Viktor Troicki je vodio 2:0 protiv Marsela Granoljersa, ali je potom potpuno pao u igri, što je Španac iskoristio i uspeo je da izjednači. U neizvesnom i izjednačenom petom setu, srpski teniser je ipak smogao snage da završi meč u svoju korist. Rezultat meča: 3-2 u setovima (7:5, 7:6, 3:6, 2:6, 8:6).

Troicki se u drugom kolu sastaje sa pobednikom meča između Argentinca Huana Ignasija Čele i Slovaka Martina Kližana.

Bojana Jovanovski je takođe u 2. kolu Vimbldona. Grkinja Eleni Danilidu predala joj zbog povrede.

U trenutku predaje bilo je 1:1 u setovima i 2:0 za Jovanovski u trećem. Prvi set dobila je grčka teniserka sa 7:5, dok je u drugom slavila Jovanovski sa 6:3.

Plasmanom u drugo kolo srpska teniserka ponovila je rezultat iz 2010. godine.

Ispala je Vesna Dolonc. Vodila je protiv Bugarke Cvetane Pironkove 1:0 u setovima, ali je rivalka potom prokrenula meč i pobedila 2:1 (5:7, 6:0, 7:5).

Ni Jelena Janković nije uspela da pobedi na otvaranju turnira. U dva seta je izgubila od Belgijanke Kim Klajsters (2:6, 4:6)

Iako je Jankovićeva počela meč kao bolje rangirana teniserka (Klajsters je 47. igračica sveta, Jelena 21), od početka je bilo jasno da će Srpkinja teško do druge pobede nad rivalkom u devetom međusobnom susretu.

Klajsters je na početku stekla prednost brejka - 3:0 i odbila napade Beograđanke za vođstvo u setovima - 1:0.

U drugom delu meča viđena je žešća borba. Klajsters je brejkom stigla nadomak pobede (4:2), ali je Jelena zaigrala na svom nekadašnjem nivou, izjednačila, ali nije smogla snage da osvoji još gemova. Klajsters je brzo povela 5:4 i osvojila poslednji gem bez izgubljenog poena. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: