Nazad

VIMBLDON: Dobila set sa NULOM!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 30.06.2012 - 20:22

Jaroslava Švedova u prvom delu meča sa Sarom Erani nije dozvolila protivnici da osvoji nijedan jedini poen.

Ruskinja sa kazahstanskim pasošem ušla je u istoriju svetskog tenisa kao prva koja je na grend slem turniru osvojila set bez izgubljenog poena.

Ona je, prema zvaničnoj statistici Međunarodne teniske federacije (ITF), prva žena, a ukupno drugi profesionalni teniser, kojoj je pošlo za rukom da odigra takozvani "zlatni set".

Švedova se plasirala u četvrto kolo Vimbldona savladavši Italijanku Saru Erani, inače 10. na WTA listi(!), rezultatom 6:0, 6:4.

Zanimljivo je da se ona 2006. godine već nalazila nadomak pomenutog podviga, kada je u meču sa Ejmi Frejzer u Memfisu vodila 5:0 i 40:0. Taj set dobila je rezultatom 6:1, da bi naredna dva izgubila sa neverovatnih 6:0, 6:0!

"Zlatni set" do danas je osvojio samo Amerikanac Bil Skenlon, protiv Brazilca Markusa Hosevara u Delrej Biču 1983. godine.

Švedova će za mesto u četvrtfinalu igrati protiv Serene Vilijams, koja je u subotu pobedila Ži Ženg tek posle drame u trećem setu - 9:7.  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: