Nazad

VIMBLDON: Novak moćan, Janko i Viktor se bore

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 25.06.2012 - 16:39

Novak Đoković počistio Ferera (3-0 u setovima), Janko Tipsarević se nadigrava sa Nalbandijanom, a Trociki sa Granoljersom.

Za sada ide dobro!

Novak Đoković je rutinski, bez mnogo napora, deklasirao nekadašnjeg broja 1, Španca Huana Karlosa Ferera (6:3, 6:3, 6:1), posle jedan sat i 40 minuta. Moćna poruka na početku odbrane titule.

Đoković je imao problema samo na početku meča. Nije ga išao bekhend, pa je Ferero napravio prvi brejk i poveo 2:1. Međutim, u narednom gemu Novak uzvraća i poravnava i od tog trenutka je preuzeo kontrolu u meču.

Odmah na početku drugog seta, najbolji teniser sveta obezbedio je sebi gem viška, a Ferero je zapretio kod rezultata 4:3 za Novaka. Imao je dve brejk lopte (40:15), ali se Novak izvukao, najpre odličnom defanzivom, potom i as udarcem, da bi na kraju odbranio taj gem i servis. Potom je Đoković napravio još jedan brejk (iskoristio je petu set loptu) za vođstvo od 2:0.

Treći set je bio igra mačke i miša. Novak je vodio čak 5:0, da bi Španac osvojio počasni gem. Imao je Ferero i brejk loptu u narednom gemu, na servis Đokovića, ali je Srbin odbio napad za konačni trijumf.Prednost imaju i Janko Tipsarević u meču sa Argentincem Davidom Nalbandijanom (6:4), kao i Viktor Troicki protiv Marsela Granoljersa.

Tipsarević je slabije počeo meč sa Nalbandijanom. Gubio je 0:2 u gemovima, ali je potom vezao četiri gema i napravio preokret.

Viktor Troicki je u prvom setu zaostajao za Granoljersom, ali je od 3:5 došao do prvog seta 7:5! 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: