Nazad

VIMBLDON: Senzacija - Nadal ispao!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 28.06.2012 - 23:58

Čeh Lukaš Rosol, 100. igrač sveta, napravio senzaciju ne Vimbldona, već godine! Izbacio je Rafaela Nadala, prošlogodišnjeg finalistu i dvostrukog šampiona. Ovo je Rafina najranija eliminacija u karijeri.

Da, dobro ste pročitali!

Dvostruki šampion Vimbldona, drugi reket sveta, teniser koji je osvojio 50 titula, Rafael Nadal ispao je već u 2. kolu prestižnog turnira na travi!!! Večeras se dogodilo najveće iznenađenje u istoriji Vimbldona u poslednjih...uh, pa mnogo, mnogo godina!

Češki teniser Lukaš Rosol odigrao je meč života na engleskoj travi. Odigrao je vrhunski tenis, tenis koji je izluđivao Španca i koji je dizao publiku na noge.

Rosol - Nadal 3:2 (6:7, 6:4, 6:3, 2:6, 6:4)! Pao je Rosol na travu kada je osvojio poslednji gem (uzgred, dobio ga je bez izgubljenog poena!), a publika na centralnom terenu ga je pozdravila ovacijama, na nogama! David je pobedio Golijata.

Obojica imaju po 26 godina. Nadal ima 11 grend slem titula, a Rosol nijednu titulu u životu. Nadal je trenutno 2.na ATP listi, a Rosol na 100. poziciji. Rosol je teniser koji ume da izgubi na nekim čelindžer turnirima od mnogo lošije rangiranih od sebe. Rosol nikada do sada nije napravio neki značajniji uspeh, neku značajniju pobedu.

Ali, to se večeras uopšte nije primetilo. Zapravo, oni koji nikada nisu čuli za jednog ili drugog tenisera (ima li takvih?) mogli su da se zapitaju: ko je ovde drugi, a ko stoti teniser na svetu?

Da će nešto neobično da se dogodi večeras na Vimbldonu, videlo se već u prvom setu, koji je Nadal dobio u taj-brejku rezultatom 11:9! I, zamislite, Nadal nikada nije izgubio meč na Vimbldonu, ako bi dobio prvi set. Sve do večeras!

Rosol je igrao sportski drsko, ne fermajući onog koji je prekoputa mreže. I sve mu je uspevalo! Čitao je servise Nadala, njegove izlaske na mrežu, imao je 65 vinera, imao je 20 as udaraca...

Kao da nije reč o teniseru koji u poslednjih pet godina nije uspeo da prođe prvo kolo kvalifikacija!? Teško je opisati šta se sve večeras događalo na centralnom terenu Vimbldona. Kao da je Rosol hipnotizovao Nadala. U pojedinim trenucima, dešavalo se, slobodno rečeno, kao da se Rosol smeje u lice Nadalu!

A završnicu meča je odigrao impresivno, kao da je do sada odigrao bezbroj takvih mečeva, kao da mu je ovo dobar dan...A ovo mu je, zapravo, bio prvi meč na centralnom terenu.

Rosol je pokazao da ništa nije nemoguće!

"Ovo je pravo čudo za mene, nisam ovako nešto očekivao. Imam tliko emocija sada i ne znam šta da kažem. Nadal je superstar i žao mi ga je, ali ja sam stvarno igrao super danas i desilo se. Nadam se da ću odigrati bar još jedan ovakav meč. Srećan sam i zahvalan publici na podršci", rekao je Rosol odmah posle meča.

Upitan o čemu je razmišljao pre meča, Rosol je odgovorio:

"Pre meča sam želeo da odigram bar tri dobra seta. Znao sam i da je on samo čovek, da neke mečeve može da odigra slabije, da ne bude u dobrom izdanju a to se upravo dogodilo. Ja sam odigrao zaista odlično i ovo mi je najbolji meč u karijeri", rekao je heroj Vimbldona.

A znate li šta je uradio Nadal kada je izlazio sa terena? Potpisivao je autograme! U jednom od najtežih poraza u karijeri, Španac je pokazao kakav je sportista i čovek.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: