Nazad

Vreo "Derbi Sunca"

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 29.04.2012 - 09:02

Vi se nalazite ovde: Mondo > Sport > Fudbal SERIJA A: Vreo "Derbi Sunca" * 1 komentar * Odštampaj * Make font size smaller Make font size default Make font size larger 28. april 2012. 23:09 > 23:12 Roma vodila, pa gubila, pa izjednačila u 1

"Derbi Sunca" ponovo je bio vreo. Imao je dva tima u vođstvu, ali na kraju nijednog pobednika.
 


Roma je u tradicionalno napetom i žustrom okršaju sa Napolijem vodila, gubila i onda izjednačila u "minut do 12". Golom Fabija Simplisija, 132. duel dva popularna tima sa Juga Italije završen je remijem - 2:2 (1:0).


I u preostala dva meča 35. kola Serije A, odigranih u subotu, nije bilo pobednika: Kaljari - Kjevo 0:0, Palermo - Katanija 1:1.


Ipak, najvažniji od tri meča odigran je u večernjem terminu na rimskom "Olimpiku" i završen je rezultatom kojim nijedan tim ne može da bude zadovoljan. Napoli - jer će sutra Udineze ili Lacio u međusobnom okršaju moći da mu ugroze mesto koje vodi u Ligu šampiona, a Roma jer je propustila šansu da se i sama umeša u borbu za isto.


A, počelo je dobro za ekipu Luisa Enrikea.


Posle poluvremena u kojem je bila bolja, Roma je povela u 41. minutu pogotkom Markinja. Aleandro Rosi i kapiten "vučice" Frančesko Toti izigrali su odbranu Napolija na desnom krilu, odakle je Rosi uputio oštar centaršut, a Markinjo levom nogom prosledio loptu u gol nemoćnog Morgana De Santisa - 1:0.


Neki treneri vole da kažu da je "Napoli primio gol u najgorem trenutku".

 

Ispostavilo se da ovog puta to nije bilo tako, jer se Napoli na travu "Olimpika" vratio kao znatno koncentrisaniji, motivisaniji i ozbiljniji tim.



Sve do poslednjih nekoliko minuta, Napolitanci su se igrali fudbala u prestonici Rima i postigli samo dva gola. Samo, jer su mogli i više, a na kraju su za promašaje bili i kažnjeni. Potpuno razbijeno delovala je Enrikeova četa od 46. do 88. minuta.


Prvi je Bogdana Lobonta savladao Kamilo Zuniga pravom bombom sa ivice šesnaesterca. Mreža se jedva zadržala da ne popusti - 1:1.


Tada je Roma naivno krenula ka De Santisu ostavivši na svojoj polovini ogroman prostor, što je Napoli kaznio. Goran Pandev osvojio je loptu na polovini terena, stuštio se ka golu domaćih i onda u pravom trenutku uposlio Edinsona Kavanija, ostavivši ga sa "1 na 1" sa Simonom Kjaerom na ivici šesnaesterca.


Kavani je tu situaciju rutinski rešio i postigao gotovo identičan gol onom koji je u svom prvom "večitom derbiju" u dresu Partizana postigao Gabrijel Kleo, protiv bivšeg kluba (1:2).


Lobont ni tu nije mogao ništa, ali...


Ofanziva Rome pred nervoznim navijačima isplatila se u finišu utakmice. Mladi fudbaler iz Obale Slonovače, Žunior Taljo Gađi, koji je ušao u 73. minutu, prošao je Kristijana Mađa i centrirao u sredinu, gde je Fabio Simplisio bio priseban da pogodi mrežu za 2:2.


Koliko je Simplisiju i Romi značio ovaj gol videlo se po proslavi koja je usledila. Simplisio je otrčao čak na tribine da poljubi sina, zbog čega je dobio žuti karton kada se vratio, ali nije mnogo mario... Do naredne sezone, skor u "Derbiju Sunca" ostaće 44-47-41 u korist Rome.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: