Nazad

Za nameran gol 22 meseca zatvora

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 04.10.2012 - 11:59

Italijanski fudbaler Andrea Masijelo, koji je priznao da je postigao nameran autogol u duelu svog Barija i Lečea, osuđen je uslovno na 22 meseca zatvora.

ilustracija

Masijelo je u sezoni 2010/2011. postigao nameran autogol u pobedi Lečea od 2:0, a uslovnu kaznu dobio je nakon što je priznao krivicu i nagodio se sa tužiocima.

Prema optužnici Masijelo je bio 'mozak' kriminalne organizacije koja je nameštala utakmice. Njegovi prijatelji i 'saradnici' Đani Karela i Fabio Đakobe, osuđeni su uslovno na po 17 meseci zatvora.

Ova trojka je namestila utakmicu u trenutku kada je njihov klub već ispao iz Serije A, dok se Leče borio za prvoligaški spas i bila mu je potrebna pobeda.

Masijelo je za autogol navodno dobio 180.000 evra, Barije je sezonu u Seriji B počeo sa +8 bodova, dok je Leče izbačen u treću ligu.

Poslednja četiri meča Barija u sezoni 2010/211. protiv Palerma, Sampdorije, Lečea i Bolonje bila su pod istragom, a proveravaju se i dvoboji ovog kluba sa Trevizom i Salernitanom.

Masijelo je trenutno bez kluba nakon što je prošle sezonu igrao za Atalantu, a njegov advokat je poručio kako "Masijelo samo želi da živi u miru i potpunoj tišini".


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: