Nazad

ZA NEVERICU! Odbojkaši Makedonije i Velike Britanije odigrali nerešeno!?

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Ponedeljak 27.08.2012 - 15:13

Na turniru u Štipu, odbojkaški meč završen rezulatom 2:2

 Neverovatna vest stiže iz Makedonije! Odbojkaški meč muških reprezentacija Makedonije i Velike Britanije je završen nerešnim rezultatom 2:2 što je presedan u istoriji ovog sporta. Prema pravilima odbojkaške igre ne postoji šansa da se set ili meč završi nerešeno, jer utakmica nije vremenski ograničena, ali Makedoncima i Britancima je to pošlo za rukom. U pitanju je meč za treće mesto na turniru "Trofej Makedonije" u Štipu.

 
Kako je došlo do presedana? Tako što su Britanci imali unapred rezervisan avionski let, a meč se odužio. Nisu imali kud, pa su morali da sa utakmice trče na avion, ne odigravši peti odlučujući set. Prvi set su dobili domaći rezultatom 25:21, uzvratili su Britanci i napravili preokret osvojivši drugi i treći set rezultatima 29:27 i 36:34. Pred četvrti set ekipe su se dogovorile da se on igra na 15 osvojenih poena, a ne na 25 kako je to po pravilima. Makedonci su dobili taj deo igre sa 15:13. Trebalo je da se odigra još jedan set do 15, ali Britanci su već bili u cajtnotu, pa je dogovoreno da ekipe podele plen i treće mesto na turniru.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: