Nazad

Zenit, Šalke, Zvezda... Milan?

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 06.08.2012 - 15:35

Vladimir Putin i Silvio Berluskoni dogovorili su se da energetski gigant "Gazprom" postane suvlasnik Milana, piše "Gazeta delo sport".

  Sedmostruki evropski šampion Milan uskoro bi mogao da postane četvrti fudbalski klub tesno povezan sa kompanijom "Gasprom", a samim tim i sa državom Rusijom!

Taj energetski gigant je vlasnik Zenita iz Sankt Peterburga, već godinama bogato investira u nemački Šalke, a od jula 2010. je i sponzor Crvene zvezde.

Kako piše ugledni dnevnik "Gazeta delo sport", sada bi "Gasprom" mogao da otkupi 25 odsto akcija Milana, po ceni od 180 miliona evra.

Za ovaj aranžman zaslužno bi bilo prijateljstvo predsednika Rusije Vladimira Putina i doskorašnjeg premijera Italije Silvija Berluskonija, koji je vlasnik Milana još od 1986. "Gazeta" tvrdi da je Berluskoni nedavno boravio u četvorodnevnoj poseti Rusiji, koja nije bila političke prirode.

Milan je nedavnom prodajom Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve sanirao dugove i omogućio sebi miran san u narednih nekoliko godina.

Ipak, kada je upitan da li bi stupio u pregovore sa stranim ulagačima, Berluskoni je dao potvrdan odgovor.


"Vrata su otvorena svakome ko želi da pomogne Milanu da formira što bolji tim. Volimo Milan i njegov interes nam je u prvom planu", rekao je harizmatični političar i medijski magnat.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: