Nazad

Zlatna kopačka za 200 minuta

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 02.07.2012 - 14:45

Fernando Tores, napadač Španije, osvojio laskvu nagradu najboljeg strelca završnog turnira EP.

UEFA je na zvaničnom sajtu objasnila da u slučaju jednakog broja postignutih golova odlučuju asistencije, odnosno vreme provedeno na terenu. Tako je napadač "furije" osim tri pogotka upisao i jednu astenciju, a sve to u 189 minuta (bez sudijskih nadoknada vremena), koliko je ukupno odigrao na EP.

Zanimljivo je da je najbolji strelac šampionata Starog kontinenta odigrao pet utakmica, u dva meča je bio starter, a tri ušao s klupe!

Tores je postigao tri gola na takmičenju u Poljskoj i Ukrajini, a isti učinak su imali i Mario Mandžukić (Hrvatska), Mario Gomes (Nemačka), Mario Baloteli (Italija), Kristijano Ronaldo (Portugalija) i Alan Džagojev (Rusija).Tores i Gomes izdvojili su se iz ove grupe jer su osim tri gola imali i po jednu asistenciju, a laskavo priznanje je pripalo Špancu koji je na terenu proveo manje vremena nego napadač "pancera".

Španac je Zlatnu kopačku praktično rezervisao u poslednjih šest minuta finalne utakmice. Prvo je u 84. minutu postigao treći gol za Španiju, a četiri minuta kasnije je asistirao Mati za četvrti pogodak.

Najbolji strelac EP je bio skroman u komentaru svog ali i uspeha tima.

"Mnogo smo radili i smatram da su rezultati koje smo osvatili sasvim zasluženi. Ova selekcija je vrlo mlada i predstoji joj svetla budućnost a već smo postali deo istorije", rekao je Tores. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: