Nazad

Znate li ko je Lukaš Rosol?!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 29.06.2012 - 14:22

Ko je Lukaš Rosol, tvorac poslednje senzacije u istoriji najpoznatijeg turnira na svetu?!

Momak koji je zaustavio mocnog Rafaela Nadala u drugom kolu Vimbldona, rođen je 24. jula 1985. godine u Brnu. Na listi prvih 100 tenisera sveta nalazi se od juna prošle godine, a najbolji plasman mu je 65. mesto, iz avgusta 2011.

Do Vimbldona Rosolu je samo jednom pošlo za rukom da na gren slemu savlada igrača iz prvih deset na svetu. Na US Openu 2011. eliminisao je osmoplasiranog Jirgena Melcera. Zato je Čeh svestan kakvu je senzaciju napravio!

"Ja nisam samo iznenađen, ovo je čudo! Ovo je kao da neki prosečan tim iz Češke pobedi Real Madrid u fudbalu. Bio sam baš iznenađen. Možda jednom u svom životu čovek može ovako da odigra protiv Nadala na centralnom terenu u Vimbldonu, nije lako, nikada nisam očekivao da će se nešto ovako dogoditi", priznao je Rosol.

Karijera 26-godišnjaka koji za svoje boravište navodi češki grad Prerov nije preterano zanimljiva. Igra tenis od šeste godine, u profi karijeri (od 2004) ima samo jednu ATP titulu, slavio je u dublu u Dohi, ove sezone. Najviše uspeha je imao na fjučersima i čelendžerima, osvojio je 12 turnira iz ove kategorije. Najbolji učinak na gren slemovima je plasman u treće kolo Rolan Garosa, prošle godine.

Našoj publici Rosol je poznat sa ovogodišnjeg Srbija opena, Čeh je igrao u srpskoj prestonici, a u četvrtfinalu je poražen od Španca Anduhara.
Osim učešća na turniru u Beogradu, domaći ljubitelji tenisa pamte partiju Lukaša Rosola u dresu s državnim grbom, u Dejvis kupu iz aprila ove godine. U poslednjem četvrtfinalnom meču, koji nije imao takmičarski značaj s obzirom da su Česi već osvojili tri boda, Rosol je savladao Viktora Troickog (7:6, 7:5). U reprezentaciji je debitovao u septembru 2011, u meču plej ofa Dejvis kupa protiv Rumunije. Pre ovog meča Troicki je, u janurau, bio bolji od Rosola na turniru u Kataru.

Rosol sarađuje sa bivšim češkim teniserom Slavom Sedelom, u dosadašnjoj karijeri je zaradio oko 880 hiljada dolara.

Vrlo malo se zna o privatnom životu Lukaša Rosola. Medijima je bio zanimljiv kada je 2008. godine oženio češku atletičarku Denis Ščerbovu. Bračna idila je trajala tri godine, a razlaz (2011.) su oboje objasnili profesionalnim obavezama.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: