Nazad

Zvezdano nebo nad Menhetnom

Izvor: RTS - Svetski sport - Ponedeljak 16.04.2012 - 16:34

 Karmelo Entoni ubacio 42 poena, što je bilo nedovoljno da zaustavi "bič bojse". Lebron, Fleš i Kros Boš previše za usamljenog Mela, jedinu zdravu zvezdu Niksa. Lejkersi i bez Kobija Brajanta dobili Dalas u izuzetnoj utakmici u kojoj je pitanje pobednika rešeno posle produžetaka.

Veče zvezda u Medison skver gardenu. Karmelo Entoni protiv Lebrona Džejmsa, Krisa Boša i Dvejna Vejda. Majami bolji 93:85, ali je prvo ime meča bio Melo koji je sa 42 poena držao Njujork u životu do samog kraja meča, iako Niksi ne mogu da računaju na Amarija Stodemajera i operisanog Džeremija Lina.

Melo je igrao sjajno sve do poslednje deonice u kojoj je, kako se čini, izgubio snagu, što je "bič bojsima" bilo sasvim dovoljno da taj deo igre završe serijom 12:5 i dođu do 42 pobede ove sezone.

Ova utakmica je i uvod u najverovatniji par prvog kola plej-ofa, jer se Niksi nalaze na osmom mestu Istočne konferencije sa 31 pobedom i 29 poraza.

Lebron Džejms je sjajno parirao velikom prijatelju Karmelu Entoniju i ubacio 29 poena uz 10 skokova. Dvejn Vejd je ubacio poen manje uz skok manje, dok je Kris Boš imao "standardni" učinak od 16 poena i 14 skokova. Za Njujork više od deset poena ubacio je još samo Džej-Ar Smit, 16.

Ključni trenutak utakmice dogodio se na šest minuta pre kraja kada je Majami imao poen prednosti, 81:80, ali su Niksi sa dva loša napada zaredom dozvolili Majamiju da napravi seriju od 6:0.

Niksi su igrali odbranu kao u vreme Entonija Mejsona, Patrika Juinga i Čarlsa Smita, pa su pošteno "izmlatili" Lebrona Džejmsa, ali prilično bezuspešno, što ne znači da Majami nije imao priliku da vidi šta ga čeka u prvom kolu doigravanja.

I bez Kobija, prejaki za Dalas

Endrju Bajnam ubacio je 23 poena i uhvatio 16 lopti, dok je Pau Gasol pogodio dve uzastopne trojke u produžecima, što je bilo više nego dovoljno za četvrtu uzastopnu pobedu Lejkersa bez Kobija Brajanta, ovog puta protiv Dalasa, 112:108.

Gasol je ubacio ukupno 20 poena uz deset skokova, dok je Meta Vorld Pis ubacio 18.

Dalas je izgubio ponajviše zahvaljujući slabom šuterskom danu Dirka Novickog, koji je 24 poena ubacio pošto je šutirao 28 puta, ali će titulu tragičara poneti Džejson Teri koji je promašio polaganje pred kraj produžetka, koje bi Dalasu donelo izjednačenje.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: