Nazad

Skriveni biser Grčke: Najjeftinije ostrvo za koje mnogi nisu čuli

Izvor: N1 Slovenija - Zabava - Ponedeljak 29.04.2024 - 09:32

Malo je ljudi čulo za grčko ostrvo Kalimnos, ali njegove prelepe plaže i safirno plavo more lako mogu da pariraju bilo kojem poznatom grčkom ostrvu. Turiste u to mogu da uvere i cene: prema istraživanju britanske potrošačke organizacije - ovo je najjeftinije grčko odredište za letovanje sa 4.000 pregledanih aranžmana.

Foto: Shutterstock/Anna Jedynak
Od više od 4.500 aranžmana koje je analizirala najveća britanska potrošačka organizacija Which, tri najjeftinije destinacije za odmor našle su se upravo u Grčkoj. To su ostrva Kalimnos, Tasos i Lefkada.
 
Najjeftiniji su upravo na ostrvu Kalimnos, gde je prosečna cena povoljnog aranžmana oko 927 evra po osobi za sedam noćenja.
 
Na drugom mestu je Tasos sa 1.006 evra po osobi, a sledi ga Lefkada sa oko 1.091 evra po osobi.
Međutim, dok su Tasos i Lefkada odavno popularna turistička odredišta u Grčkoj, mnogi nikada nisu čuli za Kalimnos. Ali budući da je manje poznat, ne samo da je jeftiniji, već je i manje naseljen.
 
Nalazi se između ostrva Kos i Leros i smatra se jednim od “skrivenih bisera Grčke”. Kalimnos karakterišu mirni zalivi, čisto more, bujna vegetacija i šarmantni gradovi. Budući da na ostrvu ima dosta litica, predstavlja otkriće i za one koji odmor vole da provode aktivno.
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: