Adobe će objaviti besplatnu verziju Fotošopa

Zivot i stil - Četvrtak 16.06.2022 - 11:35

Kompanija Adobe planira da predstavi svedeniju verziju svog popularnog Photoshop alata za uređivanje fotografija, koja će biti dostupna samo za veb, kako izveštava The Verge

FOTO: Skrinšot OK Radio FOTO: Skrinšot OK Radio

Kompanija Adobe trenutno testira novu freemium verziju sa korisnicima u Kanadi, ali će je na kraju načiniti dostupnom široj publici.

 

Za sada, svako u Kanadi ko otvori Adobe nalog može da pristupi besplatnoj verziji Fotošopa samo za pregledač.

 

Fotošop je dugo bio industrijski standard za uređivanje slika, ali njegova mesečna naknada verovatno većinu korisnika odvraća od upotrebe.

 

U međuvremenu, besplatni softveri za uređivanje fotografija kao što su: Pixlr, Canva i Photopea, prigrabili su povremene korisnike i takođe postali sofisticiraniji u svojoj ponudi.

 

Kako napominje The Verge, Adobe svoje osnovne alate za uređivanje fotografija čini dostupnim besplatno kako bi vratio korisnike.

 

Adobe se nada da će novi korisnici Fotošopa postati pretplatnici, posebno zato što kompanija planira da ponudi naprednije funkcije na verziji za veb, koja se može otključati samo uz pretplatu.

 

Adobe je prošle jeseni lansirao svoju veb verziju Fotošopa i Illustratora za pretplatnike, mada je njihova funkcionalnost bila ograničena na osnovno uređivanje i deljenje komentara među saradnicima na projektima.

 

Ova nova, besplatna veb verzija Fotošopa značajno proširuje dostupne alate i omogućava korisnicima da započnu nove projekte, kao i pristup naprednijim alatima za korekciju boja i uređivanje.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: