Antivakser (30) koji je organizovao proteste protiv mera umro od korone

Zivot i stil - Ponedeljak 30.08.2021 - 11:45

Kejleb Valis iz Teksasa, osnivač grupe "Branioci slobode", koja se borila protiv epidemioloških mera i nošenja maski u SAD, preminuo je u subotu od posledica koronavirusa. Imao je 30 godina.

Iza sebe ostavio troje dece i trudnu ženu FOTO: Printscreen/KLST-TV Iza sebe ostavio troje dece i trudnu ženu FOTO: Printscreen/KLST-TV
„Kejleb je spokojno preminuo. Živeće zauvek u našim srcima i mislima“, napisala je njegova udovica Džesika na sajtu ‘GoFundMe’ na kome je zabeležila njegovu borbu sa kovidom-19 u prethodnih nekoliko nedelja. Kejleb Valis je za sobom ostavio trudnu ženu i troje dece, piše Njujork dejli njuz.
 
Valis koji je bio u komi od 8. avgusta, razboleo se krajem jula. Njegova žena je izjavila da je bio veoma tvrdoglav i da nije želeo da ide kod lekara.
 
„Nije otišao kod lekara jer nije želeo da bude uključen u statistiku korona testiranja“.
 
Odlučio je da se sam leči konzumiranjem sredstva za uklanjanje stočnih parazita ivermektin – koji je američki FDA odbacio kao lek za koronu zbog povišene vrednosti vitamina C, cinka i aspirina, piše Standard-Tajms.
 
 
Valis je bio aktivista-antimasker. Pomagao je oko organizacije „Miting slobode“ 4. jula 2020. godine. Skup koji je opisao kao miran protest ljudi „kojima je dosadilo da im vlada kontroliše života“, prenosi Standard Tajms.
 
Valis je takođe osnovao „Branioci slobode San Anđelo“. Na Fejsbuk stranici organizacije piše da joj je cilj da „obrazuje i osnaži građane da donesu informisane odluke u vezi sa lokalnom i državnom politikom, kao i da ih ohrabri da aktivno učestvuju u svojoj dužnosti odbrane prava koja su im Bogom i ustavom data.“
 
Džesika Valis je izjavila da se nije uvek slagala sam stavovima svog pokojnog muža i da ona nosi masku.
Nova.rs, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: