Avioni brži od oluje – oboren rekord u brzini leta između Njujorka i Londona FOTO

Zivot i stil - Nedelja 09.02.2020 - 15:57

Kompanija „Britiš ervejz“ verovatno je oborila rekord tako što je obavila najbrži podzvučni let. Avion je dostizao brzinu i do 1.200 kilometara na čas.

„Boing 747-436“ kompanije „Britiš ervejz“ FOTO: British Airways „Boing 747-436“ kompanije „Britiš ervejz“ FOTO: British Airways
Putnički avion „boing 747-436“ leteo je iznad Atlantika u noći između subote i nedelje, dok Britanija očekuje oluju „Kira“, najsnažniju u poslednjih sedam godina.
 
Sudeći prema podacima sa sajta Flajt radar, avion je poleteo sa aerodroma „Džej-Ef-Kej“ i stigao je na „Hitrou“ za samo četiri sata i 56 minuta.
 
„Bezbednost putnika uvek nam je na prvom mestu. Naši iskusni piloti učinili su sve da u ovim okolnostima putnici stignu u London mnogo pre planirnog vremena i pre oluje“, rekao je portparol „Britiš ervejza“ za Indipendent. 
 
To je za minut brže od leta kompanije „Virdžin Atlantik“. Njihov avion „erbas A350“ stigao je na aerodrom samo nekoliko trenutaka kasnije.
 
Letovi „Britiš ervejza“ i „Virdžin Atlantika“ oborili su prethodni rekord koji je držala norveška kompanija. U januaru 2018. sa aerodroma „Džej-Ef-Kej“ je stila do londonskog aerodroma „Getvik“ za pet sati i 13 minuta.
 
Prosečno vreme putvanja između Londona i Njujorka je šest sati i 50 minuta.
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: