Balon ožalošćene ćerke putovao od Engleske do Poljske

Zivot i stil - Sreda 11.09.2019 - 14:33

Nikola Bouler pustila je helijumski balon u vazduh iznad Birmigema, u Velikoj Britaniji, da bi obeležila godišnjicu smrti svog oca, a balon je, potpuno neočekivano, prešao čak 1.700 kilometara.

Leteo je iznad mora i kopna FOTO: Free Images Leteo je iznad mora i kopna FOTO: Free Images
Leteo je iznad mora i kopna i dospeo u Poljsku, gde je u selu Troskov, na severoistoku zemlje, u blizini svog doma balon pronašao zemljoradnik Radoslav Gač, prenosi AP.
 
„Ponekada pogledam u nebo i 'razgovaram' sa svojim tatom. Tako sam umislila da će i balon odleteti do njega. Moj tata nije mnogo putovao, a ovaj balon, koji je prilično daleko leteo, značio bi mu puno. Smejao bi se ovome, sigurno“, kaže Nikola Bouler.
 
Bouler i njen suprug su 2. septembra pustili više manjih, helijumskih balona u vazduh s jednim posebnim, zvezdastim balonom, na kojem je pisalo: „Zauvek otišao, ali nikada zaboravljeni tata / Derek, 26. april 1950 - 2. septembar 2018. godine“.
 
Sa druge strane balona uz svoj broj telefona ostavila je i poruku: „Molim vas, napišite mi dokle je putovanje mog tate stiglo. Nikola“.
 
„Osećao sam se pomalo tužno i pomalo srećno što se ćerka seća svog oca, i na godišnjicu njegove smrti radi nešto ovakvo“, izjavio je Gač.
 
Nikola je dodala da je broj mobilnog telefona sa kojeg je dobila poruku morala da pronađe na Guglu i da je zaključila da je Gač, zaista, iz Poljske.
 
„Pomislila sam da se neko šali sa mnom“, istakla je Nikola i dodala da nije mogla da veruje da balon može toliko daleko da odleti.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: