Bes Saudijki zbog koncerta Niki Minaž: Ona ide naga na bini, a ja moram u abaji

Zivot i stil - Četvrtak 04.07.2019 - 13:21

Hip-hop pevačica Niki Minaž, poznata po kontroverznim i provokativnim tekstovima i oskudnom načinu odevanja, biće glavna zvezda festivala u, ni manje ni više, nego Saudijskoj Arabiji. Dres kod konzervativne monarhije možda se neće odnositi na pevačicu, ali će Saudijke sigurno morati da se zabrade.

„Minažova će da trese zadnjicu „Minažova će da trese zadnjicu" FOTO: EPA-EFE
Festival „Džeda sizon“ (Jeddah Season), koji je u organizaciji saudijske vladine agencije, najavio je da će Niki Minaž 18. jula nastupiti na festivalu.
 
Provokativne plesne tačke, vulgarne pesme i oskudne odevne kombinacije sasvim će sigurno biti u centru pažnje na festivalu, a mnogi su kritikovali i organizatore i pevačicu, optužujući ih da su licemerni.
 
Saudijke su na društvenim mrežama prozvale vlasti da imaju duple standarde.
 
„Nemoguće da ste ozbiljni. Dovodite Niki Minaž u Saudijsku Arabiju?“, pita žena na engleskom, a onda nastavlja na arapskom: „Minažova će da trese zadnjicu i sve njene pesme su nedolične i govore o seksu. A onda meni kažete da moram da nosim abaju.“
 
Konzervativna monarhija na Arabijskom poluostrvu zahteva od žena da se oblače u dugačke ogrtače, najčešće crne boje, kao i da pokrivaju kosu i deo lica. Sve doskora ženama je bilo zabranjeno da voze automobile, a brojne svakodnevne aktivnosti su im i dalje zabranjene ili mogu da ih obavljaju uz dozvolu muškog „staratelja“.
 
Zbog svega toga, i pevačica se našla na meti kritika zašto uopšte nastupa u takvoj zemlji u kojoj se žene ne tretiraju kao ravnopravne sa muškarcima.
 
Kritikovana i zato što je pre samo nekoliko dana šetala sa pripadnicima LGBT populacije u SAD, a uskoro će nastupiti u zemlji gde je homoseksualnost zabranjena. 
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: