ČERNOBILJ naljutio Ruse, spremaju svoju verziju: KGB protiv CIA

Zivot i stil - Subota 08.06.2019 - 11:33

Osim ekspresnog komercijalnog uspeha, mini-serija „Černobilj“ kanala HBO izazvala je i reakciju ruske javnosti, odakle stižu najave da Rusi spremaju odgovor sa svojom verzijom serije o najpoznatijoj eksploziji u nuklearnoj elektrani.

Rusi spremaju svoju priču FOTO: YouTube Rusi spremaju svoju priču FOTO: YouTube
Kako piše Moskou tajms, izgleda da se sprema i ruska serija o događajima u elektrani blizu Pripjata 1986. godine.
 
Petodelna serija televizije HBO o eksploziji nuklearnog reaktora u sovjetskoj elektrani stekla je veliku popularnost i naišla na izuzetno dobar prijem kod gledalaca i kritičara.
 
Naravno, ima i nekih koji negativno gledaju na nju, pa je tako novinar Njujorkera kritikovao seriju zato što nije tačno prikazala „odnos moći u SSSR“.
 
Prema pisanju Moskou tajmsa, i u Rusiji postoje određeni krugovi kojima se nimalo ne dopada što je američka televizija snimila seriju o Černobilju.
 
„Činjenica da američka, a ne ruska, televizija govori o našim sopstvenim herojima je izvor srama“, ističe novinar Ilja Šepelin.
 
Zbog toga je odlučeno da ruski kanal NTV producira domaću seriju o dešavanjima u nuklearnoj elektrani u Ukrajini.
 
Režija će, prema pisanju Moskou tajmsa, biti poverena Alekseju Muradovu, a serija će se umesto na događaje posle eksplozije fokusirati na teoriju u koju je uključen američki špijun.
 
„Jedna od teorija jeste da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu Černobilj. Većina istoričara ne poriče to. Na dan eksplozije jedan od neprijateljskih obaveštajnih agenata bio je prisutan u stanici“, objasnio je Muradov.
 
Heroji serije zbog toga neće biti naučnici, vojnici i civili koji su pomogli da se spreči dalje širenje radijacije, već KGB agenti koji pokušavaju da spreče CIA operativce, piše Moskou tajms.
RTS, N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: