Dok dobuje kiša: "Četiri maljčika" objavila obradu klasika "Idola"

Zivot i stil - Ponedeljak 05.04.2021 - 15:01

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, pod imenom "Četiri maljčika", objavili su singl i spot "Dok dobuje kiša", instrumentalnu verziju pesme "Idola", autora Vlade Divljana, sada u originalnom spoju sa delom velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva.

"Četiri maljčika" najavljuju koncertni album FOTO:YouTube/screenshot
Ovom kompozicijom "Četiri maljčika" najavljuju koncertni album snimljen prošle godine uživo u dvorani "Kolarac" u Beogradu, koji će objaviti "Long plej" i Društvo ljubitelja popularne kulture.
 
Šandorov i Nikolić su premijerno predstavili spoj muzike Divljana i Prokofjeva na dva koncerta iste večeri, 30. oktobra 2020.
 
- Nakon preslušavanja i gledanja oba koncerta napravili smo Nemanja i ja prvi izbor za sledeći spot koji je obuhvatao tri naslova. Nakon toga odlučili smo se da to bude 'Dok dobuje kiša'.
 
Nekako nam se učinilo da je najbolje prikazala ono što smo želeli i da najbolje oslikava to veče na Kolarcu - objašnjava Šandorov.
 
U spotu autora Bratislava Stevanovića gledaoci i slušaoci mogu da posvedoče kako je "Dok dobuje kiša", prema rečima Šandorova, "uletela u Prokofjeva kao da je to tako prirodno i logično, i baš se nametnula".
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: