Domingo zbog seks skandala više neće nastupati u Metropolitenu

Zivot i stil - Sreda 25.09.2019 - 14:37

Jedan od najvećih operskih pevača današnjice Plasido Domingo neće više nastupati u Metropolitenu u Njujorku, posle optužbi nekoliko žena za navodno seksualno uznemiravanje.

Domingo se složio da se odmah povuče FOTO: AFP Domingo se složio da se odmah povuče FOTO: AFP
Vodeći svetski tenor, trebalo je da nastupi u Metropoplitenu u Magbetu. Kako prenosi Rojters, i čuveni umetnik kao i Metropoliten saopštili su da on više neće nastupati u toj, jednoj od najvećih operskih kuća u svetu.
 
„Metropoliten opera potvrđuje da se Plasido Domingo složio da se odmah povuče iz svih budućih predstava u Metu. Met i gospodin Domingo saglasili su se da on treba da odstupi“, navodi se u saopštenju Opere.
 
Više od 30 pevača, igrača, muzičara, učitelja pevanja i drugih zaposlenih u operskim kućama potvrdili su poslednjih nedelja da su bili svedoci njegovog neadekvatnog ponašanja prema ženama u poslednje tri decenije.
 
U saopštenju za javnost, 78-godišnji umetnik naveo je da, iako oštro odbacuje optužbe, ipak smatra da bi njegovo pojavljivanje u ovoj produkciji Magbeta odvratilo pažnju od teškog rada njegovih kolega i na sceni i iza nje, i zahvalio upravi Meta što je uslišila njegov zahtev da se povuče.
 
Nekoliko američkih opera i orkestara otkazalo je do sada nastupe Dominga, inače umetničkog direktora opere u Los Anđelesu, ali odluka Metropolitena predstavlja do sada najjači udarac pevaču.
 
Rojters podseća da su stotine žena javno optužile moćne ljude u biznisu, politici, medijima, sportu, umetničkim krugovima i zabavnoj industriji za seksualno maltretiranje i zlostavljanje od oktobra 2017. godine, zahvaljujući pokretu #MeToo.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: