Dosta vam je cigareta? Očistite telo od nikotina u nekoliko koraka

Zivot i stil - Sreda 11.10.2023 - 09:55

Svi pušači znaju koliko je teško odreći se cigareta.

Foto: OK Radio, M.Spirić Foto: OK Radio, M.Spirić
Jedan od glavnih razloga zašto je tako teško ostaviti cigarete je zbog načina na koji se nikotin skladišti u telu. Kada se  udahne, on ulazi u krvotok i tamo ostaje i do tri dana nakon zadnje cigarete. Postoji učinkovit način kako možete podstaći sopstveni organizam u borbi sa ovom zavisnošću. Reč je o detoksikaciji nikotina iz tela putem namirnica.
 
Zeleni čaj je najbolji za detoksikaciju tela. Pomaže jetri u filtraciji krvi i izbacuje toksine iz tela. Ako je jetra zdrava, može izbaciti nikotin iz krvotoka još učinkovitije i brže.
 
Šargarepe
 
Ovo povrće obiluje vitaminima A, C, B i K koji pomažu u jačanju imunog sistema. To znači da telo može prirodno da se bori protiv toksina uz pomoć šargarepa.
 
Citrusi
 
Narandže, limun i kivi su izvrsni dodaci detoksikacijskoj dijeti sa kojom možete izbaciti cigarete iz svog života. Citrusi su puni vitamina C, kao i vitamina A i E, a svi oni pomažu u jačanju imuniteta i održavanju hidratacije.
 
Zeleno povrće
 
Povrće poput brokolija i spanaća je zdravo, a posebno je poželjno onda kada rešite da prestanete da puštite. Folna kiselina i vitamini B5 i C u ovoj hrani ključni su za detoksikaciju jetre te takođe doprinose jačanju imuniteta.
 
Voda
 
Esencijalna potreba i način koji doprinosi prestanku pušenja je hidratacija. Jedan od glavnih problema sa toksinima u duvanu je taj što dehidrira ćelije. Ispijanjem dovoljne količine tečnosti vraćate telo natrag u balans i podstičete bržu detoksikaciju.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: