Drajv-in venčanje u doba korone

Zivot i stil - Ponedeljak 22.06.2020 - 14:10

Nije lako izgovoriti čuveno „da“ – zbog pandemije su slavlja zabranjena ili ograničena na manje ljudi, a retko ko zamišlja takvo venčanje. No primer iz Južnoafričke Republike pokazuje da ni korona ne može da spreči brak.

Mladencima ipak niko ne može propisati odstojanje FOTO: Pixabay Mladencima ipak niko ne može propisati odstojanje FOTO: Pixabay
Trebalo je da sve bude samo šala. Vejn Halet je vlasnik jednog imanja u blizini Durbana u Južnoafričkoj Republici. Posed je savršena kulisa za venčanja: šume i proplanci, cveće u svako doba godine i ugodni povetarac s Indijskog okeana.
 
No sve to trenutno miruje zbog pandemije. Kao i kod mnogih preduzetnika širom sveta, i kod Haleta se pojavilo pitanje: kako spasiti posao u vreme mera izolacije.
 
Tada mu je na pamet pala suluda ideja: venčanja u drajv-in stilu. „Mladenci hodaju do oltara, tamo seku tortu i obave prvi ples, sedaju u auto i odlaze“, objašnjava Vejn.
 
Gosti ostaju u svojim automobilima parkiranim u polukrugu oko oltara, a svaki automobil kroz prozor dobije nešto za jelo: korpu za piknik i obavezni komad svatovske torte. Venčanje ostaje u užem krugu porodice i prijatelja.
 
„Ovo je vreme minimalističkih venčanja“, kaže Vejn. „Pre krize je ogromna većina parova htela veliku svadbu“, kaže i profesionalni organizator slavlja Džejson Skot. „Ali sada su popularne male svadbe“.
 
Niko ne bi trebalo da ostane bez braka zbog korone
 
Misao vodilja agencije "Our Venue" za koju Skot radi, jeste da nijednom paru korona ne treba sda pomrsi planove.
 
„Nemojte baciti u vodu sve planove. Znači, ništa ne treba otkazati nego treba pripremiti manje slavlje ili odložiti na sledeću godinu. Mnogi organizatori svadbi su trenutno fleksibilni što se tiče datuma i organizacije“, poručuje Skot.
 
I još jedna prednost: cene venčanja, barem u Južnoafričkoj Republici, niže su nego ikada. Možda je i to jedan od razloga zbog kojeg su drive-in venčanja trenutno tražena.
 
Halet kaže da je u manje od nedelju dana dobio upit preko 300 parova. Želja za izlazak pred oltar ne posustaje uprkos teškim okolnostima.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: