Fekalije u Jadranu vidljive iz svemira

Zivot i stil - Utorak 10.09.2019 - 12:05

Fekalije u hrvatskom Jadranu vidljive su iz svemira, prenose hrvatski portali.

Problem je alarmantan FOTO: Printscreen Problem je alarmantan FOTO: Printscreen
Zagađenje Jadrana poprimilo je takve razmere da su fekalije kraj Vodnjana, u Istri, zabeležene čak i na snimcima iz svemira.
 
Stručnjaci se slažu da mrlje koje se vide na satelitskim snimcima "Gugl mapa" u području nedaleko od kanalizacionog ispusta kod Vodnjana, najverovatnije potiču od fekalija. One se vide na području oko Peroja u Istri, oko četiri kilometra zapadno od Fažane, te nešto manje severno od Briona.
 
Problem je alarmantan, jer se fekalije šire prema Nacionalnom parku "Brioni".
 
Kako prenosi "Indeks", lokalne vlasti žale se na stare sisteme za prečišćavanje otpadnih voda i najavljuju izgradnju novog sistema. Ali, profesionalni ronioci ističu da bi problem izgradnje mogao biti u tome što postavljanje jednog metra cevi na dubinu od 50 metara košta oko 1.000 evra.
 
Zagađenje fekalijama nije slučajnost, već masovna pojava, navode ekolozi i upozoravaju na sličan problem kod ispusta kanalizacije u Pagu.
Radio 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: