"Ford mustang" Stiva Mekvina iz "Bulita" ide na aukciju FOTO, VIDEO

Zivot i stil - Petak 10.01.2020 - 13:13

Na aukciju ide originalni "ford mustang" koji je 1968. godine korišćen i za snimanje filma "Bulit" (Bullitt), i kojeg je i potom vozio tada visoko popularni glumac Stiv Mekvin (1930-1980).

Auto je decenijama bio u istoj porodici FOTO: Stock Photo Auto je decenijama bio u istoj porodici FOTO: Stock Photo
Akcionarska kuća "Mekam okšns" (Mecum Auctions) ponudiće ga na prodaju u Kisimiju, malom gradu na Floridi, bez "rezerve" - bez minimalne cene koju zahteva vlasnik.
 
"Ford" je 2018. godine obelodanio da je našao tamnozeleni "Highland Green Bullitt Mustang" - originalni auto koji je 1968. godine vozio Mekvin, i internet se oduševio. 
 
Ta senzacija kompanije je propratila "debi njenog odlučno odličnog savremenog 'Bullitt Mustanga' ", piše američki tehnološki sajt CNET.
 
Originalni "mustang" koji "divno patiniran" ide na aukcijsku prodaju, decenijama je bio u istoj porodici.
 
 
Međutim, po nedavnom izveštaju agencije "Blumberg", odlučeno je da se ne prodaje ni u jednoj od tipičnih skupih i čuvenih aukcijskih kuća, već u "Mekamu", u petak na aukciji u gradiću Kisimiju.
 
"Mekam" ima ugled po prodaji američkih sportskih automobila velike snage i "mustanga" iz iste epohe, a za tu vrstu automobila su zainteresovani mnogi koji su često već bili na mnogim aukcijama te kuće širom SAD.
 
 
Taj jedinstveni "mustang" koji je za mnoge kolekcionare "sveti gral", poslednju godinu je proveo obilazeći svet posle svog zapanjujućeg debija na Salonu automobila u Detroitu.
 
S obzirom na istoriju "Bullitt Mustanga", teško mu je odrediti cenu, ali neki stručnjaci ipak procenjuju da bi to bila čak četiri miliona dolara. Drugi kažu da je poslednjih godinu ili dve popustilo tržište klasičnih automobila, te očekuju znatno manje.
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: