Japanski milijarder ne želi sam na putovanje oko Meseca

Zivot i stil - Ponedeljak 13.01.2020 - 13:49

Japanski milijarder Jasuki Maezava kupio je karte za putovanje oko Meseca kao prvi putnik specijalne „Spejs-iksove“ rakete za svemirski turizam, pa je raspisao konkurs za pratilju koja će krenuti s njim.

Četrdesetčetvorogodišnji milijarder FOTO: Yusako Maezawa Četrdesetčetvorogodišnji milijarder FOTO: Yusako Maezawa
Japanski milijarder Jasaki Maezava pokrenuo je bizarnu kampanju kako bi pronašao „žensku partnerku“ koji će zajedno sa njim leteti oko Meseca. Na zvaničnom Maezavinom sajtu jasno stoji da on ne traži samo saputnicu, već srodnu dušu koja će ga pratini na putu u svemir.
 
„(Maezava) oduvek sanja da putuje u svemir“, navodi se na zvaničnom sajtu. „Želi da poseti to jedinstveno mesto zajedno sa nekim posebnim“. Izbor saputnice će biti ozbiljno takmičenje koje će biti zabeleženo u posebnom rijaliti programu pod naslovom „Ljubavnici punog meseca“ koji će emitovati japanska kompanija za striming „Abema TV“.
 
Na konkurs se mogu prijaviti neudate žene starije od 20 godina, koje imaju „vedru“ narav, žele da uživaju u životu i žele svetski mir. One takođe moraju žarko želeti da lete u svemir.
 
Maezava i njegova saputnica bi verovatno krenuli na put raketom Staršip nove generacije,„Mun-iks“ – ogromnom svemirskom letelicom kompanije Ilona Maska „Spejs-iks“ koja će prevoziti ljude na svemirske destinacije, poput Meseca, a kasnije i Marsa.
 
 
Kompanija „Spejs-iks“ je u septembru 2018. godine otkrila da je Maezava uložio značajna sredstva kako bi postao prvi kupac koji će se voziti Staršipom pošto bude završen i spreman za prevoz putnika. Putovanje bi podrazumevalo slanje Maezave na put oko Meseca, bez sletanja. Iz kompanije nisu rekli koji je to iznos, ali je generalni direktor, Ilon Mask, napomenuo da je iznos bio dovoljan da se delimično pomogne razvoj projekta.
 
Maezava je već tada objavio da je uplatio dodatna sedišta u svemirskoj letelici, kako bi na putovanje poveo između šest i osam umetnika sa sobom. Od njih bi onda tražio da stvore nešto po povratku na Zemlju, a ta remek-dela bi bila nadahnuće svima nama. Sada se će jedno od tih mesta pripasti pobednici konkursa.
 
Maezava je osnivač najveće japanske onlajn prodavnice „Zozotaun“ koja, navodno, prema poslednjoj proceni „Forbsa“, vredi dve milijarde dolara. Takođe, pasionirani je kolekcionar umetnina i 2017. godine je platio 110,5 miliona dolara za sliku američkog umetnika Žan-Mišela Baskijata.
 
Prošle nedelje je oborio rekord na „Tviteru“ kada je obećao da će podeliti milijardu jena nasumičnoj grupi od hiljadu ljudi koji podele njegovu objavu o takmičenju. Na kraju, poruka je podeljena četiri miliona puta.
 
Četrdesetčetvorogodišnji milijarder navodi na svom portalu da posle dve decenije vođenja kompanije, sada želi sa nekim da podeli svoj život. „Kako osećanje usamljenosti i praznine polako počinje da me obuzima, sve češće pomišljam na to da bih želeo da svoj život podelim sa jednom ženom“. Maezava napominje da se teškog srca odlučio da učestvuje u ovom rijaliti programu, ali da se nada da će mu to pomoći da nađe svoju životnu partnerku sa kojom će iz svemira da slavi ljubav i svetski mir.
 
Prijave za učešće na konkursu su otvorene do 17. januara, a izbor kandidatkinja za uži izbor će biti obavljen do kraja januara. U februaru i martu kandidatkinje će ići na druženje i „upoznavanje sa Jausaku Maezavom". Do kraja marta će se znati ime životne i svemirkse saputnice japanskom milijardera.
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: